Η Huawei παρακολουθεί το iPhone 11 Pro: Η Apple εμπνεύστηκε από το σχεδιασμό του Mate 20!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei μόλις παρουσίασε τα νέα της Mate 30 και Mate 30 Pro από το Μόναχο κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Μια άσκηση κατά την οποία ο Ρίτσαρντ Γιου πήγε στο λούτσο του εναντίον του iPhone 11 Pro και της Apple.

Phonandroid

Η Huawei δεν αντιστάθηκε να στείλει ένα μικρό μπαστούνι στην αμερικανική ανταγωνιστή της Apple. Μια μάλλον έξυπνη παρατήρηση φέτος, καθώς εκτός από το να παίζει με το σχεδιασμό του iPhone 11 Pro, το μικρό αστείο θέτει και πάλι την Huawei στη θέση ενός σημαντικού ηγέτη στον κλάδο. Η Apple πράγματι μας έχει συνηθίσει σε μια επιρροή που μερικές φορές είναι αρκετά ανησυχητική για τους ανταγωνιστές της.

Η Huawei βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να διασκεδάσει το iPhone 11 Pro

Μπορούμε να αναφέρουμε, για παράδειγμα, το πρώτο iPhone, το οποίο ακούγεται για πάντα το θάνατο του φυσικού πληκτρολογίου, η εξαφάνιση της υποδοχής ήχου που έκτοτε έχει μιμηθεί ή η εγκοπή του iPhone X που βρέθηκε στο απολύτως όλοι οι κατασκευαστές Android μετά την κυκλοφορία του – παρά το γεγονός ότι αυτή η επιλογή σχεδιασμού απέχει πολύ από ομόφωνη. Ναι, η Apple δεν είναι πάντα η πρώτη που αγκαλιάζει αυτές τις τάσεις.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο Mate 30 και Mate 30 Pro – Η Huawei χτυπά την Apple και τη Samsung

Αλλά μόλις η εταιρεία ακολουθήσει ένα προϊόν, η υπόλοιπη αγορά δίνει συχνά την εντύπωση ότι ακολουθεί. Αλλά αυτό προφανώς δεν συμβαίνει πάντα: το iPhone 11 Pro είναι μια εκπληκτικά δειλή εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς (ενώ βρισκόμαστε σε ένα χρόνο που περιμέναμε μεγάλα αλλαγές), τουλάχιστον από άποψη σχεδιασμού.

Και είναι ακόμη χειρότερο όταν κοιτάξετε τη διάταξη του νέου τριπλού τετραγωνικού αισθητήρα φωτογραφιών. Αυτή η ρύθμιση θυμίζει πράγματι το Pixel 4 που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Huawei ήθελε να υπενθυμίσει με μια στροφή ότι η τάση του αισθητήρα τριπλής φωτογραφίας σε ένα τετράγωνο ξεκίνησε με την κυκλοφορία του Mate 20. Ούτε από την Apple, ούτε από την Google. Αυτό δεν εμπόδισε την εταιρεία να αλλάξει εντελώς την σχεδίαση των Mate 30s της. Απομένει να δούμε αν θα ακολουθήσει ή όχι αυτή η πιο πρόσφατη σχεδίαση από τον υπόλοιπο κλάδο.