Η Huawei μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τα Windows 10 στα Matebooks, τις εφαρμογές της Google σύντομα;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 46 λεπτά

Η Huawei έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ξανά τις εφαρμογές Windows 10 και Microsoft στα Matebooks της. Η διοίκηση του Trump απλώς παραχώρησε άδεια στην εταιρεία Redmond, έτσι ώστε να συνεχίσει να παρέχει τις τεχνολογίες και το λογισμικό της στον κινέζικο κατασκευαστή, η οποία αναμένει επίσης το πράσινο φως για τη χρήση των υπηρεσιών Google.

Στις 20 Νοεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν άδειες σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες για να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με την Huawei. Η έκθεση που κυκλοφόρησε αρχικά από το Reuters δεν διευκρίνισε τα ονόματα των εταιρειών που απέκτησαν το πολύτιμο σουσάμι. Η Microsoft, ωστόσο, μόλις επιβεβαίωσε ότι είναι μέρος της παρτίδας. “Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εμπορίου που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Συγκεκριμένα, Η Huawei έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ξανά τα Windows 10 και εφαρμογές Microsoft στους φορητούς υπολογιστές της.

Η Huawei εξακολουθεί να ελπίζει για άδεια χρήσης των εφαρμογών Google

Τα Matebooks της Huawei είναι ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησής της, αλλά είναι αυτονόητο ότι η άδεια Google είναι μακράν η πιο αναμενόμενη από την εταιρεία. Εκτοξεύεται από ζεστό και κρύο, εναλλασσόμενες απειλές και συμβιβαστικές παρατηρήσεις, αλλά ειλικρινά παραδέχθηκε ότι η αντικατάσταση του Android απέχει πολύ από ένα εύκολο έργο. Το αποτέλεσμα αναμένεται ακόμη από αυτήν την πλευρά, αλλά στο μεταξύ, η άδεια Microsoft είναι ήδη καλή για την εταιρεία που αναγκάστηκε να ακυρώσει την κυκλοφορία τουλάχιστον ενός νέου Matebook από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Στην Κίνα, η Huawei έπρεπε επίσης να αντικαταστήσει τα Windows 10 με Linux στα νέα Matebooks που κυκλοφόρησαν στην τοπική αγορά. Επί του παρόντος, έχουν υποβληθεί περίπου 300 αιτήσεις αδειών στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι μισές από τις οποίες (150) βρίσκονται υπό επεξεργασία. Μέχρι στιγμής, το ένα τέταρτο των αιτήσεων έχει ήδη εγκριθεί και τα υπόλοιπα 75 έχουν απορριφθεί. Για την Huawei, τα πράγματα δεν είναι ακόμη καλά όταν πρόκειται για την αγορά υπολογιστή, καθώς η εταιρεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχονται από την Intel. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν ο ιδρυτής είναι μία από τις εταιρείες που έχει παραιτηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.