Η Huawei λανσάρει το Petal Search, μια εναλλακτική λύση στην Αναζήτηση Google και στο Play Store

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η νέα απόπειρα της Huawei να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν την απουσία υπηρεσιών Google στα smartphone της ονομάζεται Αναζήτηση Petal. Τώρα διαθέσιμη στο AppGallery, αυτή η εφαρμογή προορίζεται να αντικαταστήσει όχι μόνο την Αναζήτηση Google, αλλά και το Play Store σε smartphone Huawei. Παίζει πράγματι ρόλο αθροιστή καθιστώντας δυνατή την εύκολη εγκατάσταση εφαρμογών Android που δεν είναι διαθέσιμες στο κατάστημα του κατασκευαστή.

Ενώ η διοίκηση του Trump συνεχίζει να σφίγγει το στόμιο γύρω από την Huawei, ο κατασκευαστής αγωνίζεται σαν κόλαση για να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό. Παρά τις προσπάθειες βελτίωσης του AppGallery, το τελευταίο απέχει πολύ από το να ανταγωνιστεί το Google Play Store. Πολλές δημοφιλείς εφαρμογές Android όπως το WhatsApp και το Facebook εξακολουθούν να λείπουν από το οικιακό κατάστημα του κατασκευαστή.

Τον Μάρτιο, λίγο πριν από την κυκλοφορία του P40, η Huawei ξεκίνησε την Αναζήτηση, μια εναλλακτική λύση στην Αναζήτηση Google και, στη συνέχεια, μια άλλη εφαρμογή με την ονομασία “AppSearch” για εύκολη εύρεση και εγκατάσταση εφαρμογών Android. Μετά από μερικές εβδομάδες σε beta, και οι δύο λύσεις είναι πλέον διαθέσιμες σε σταθερή έκδοση μέσω μίας μόνο εφαρμογής.

Με το Petal Search, η Huawei προσπαθεί να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην Αναζήτηση Google και στο Play Store

Το Petal Search είναι μια ευέλικτη εφαρμογή που παίζει πολλαπλούς ρόλους. Η βασική διεπαφή είναι πολύ παρόμοια με αυτήν της Αναζήτησης Google. Έχετε μια γραμμή αναζήτησης που είναι η πύλη προς ένα πολύ απέραντο σύμπαν. Πρώτον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας αναζήτηση στον ιστό με αποτελέσματα από τη μηχανή Qwant, τον νέο συνεργάτη της Huawei.

Όπως και η εφαρμογή Google, η διεπαφή προσφέρει επίσης διάφορους τύπους πληροφοριών όπως ο καιρός κοντά σας, ένα καρτέλα αφιερωμένη στον αθλητισμό ή πρόσβαση σε τελευταίες πληροφορίες χρηματιστηρίου. Το Petal Search διαθέτει επίσης μια καρτέλα για πρόσβαση γενικές ειδήσεις βάσει του Microsoft News agregator. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η λύση αναλαμβάνει επίσης τον διπλό ρόλο μιας μηχανής αναζήτησης εφαρμογών Android. Όταν εισαγάγετε το όνομα μιας εφαρμογής, το Petal Search θα προσπαθήσει να το εντοπίσει στο AppGallery και εάν δεν εμφανίζεται, η αναζήτηση θα συνεχιστεί σε εναλλακτικά καταστήματα όπως το APKMirror, APKMonk, APKPure ή ακόμα και το Amazon App Store. Ετσι ώστε, όποια εφαρμογή και αν ψάχνετε, έχετε πολλές πιθανότητες να την βρείτε και να το εγκαταστήσετε όσο το δυνατόν πιο απλά.

Αυτή είναι μια εξαιρετική πρόταση της Huawei να προσπαθήσει να ξεχάσει την απουσία του Google Play Store στα smartphone της. Το Petal Search είναι ήδη διαθέσιμο στο AppGallery σε σταθερή έκδοση και θα συνεχίσει να λαμβάνει νέες λειτουργίες τους επόμενους μήνες.

Αναζήτηση πετάλων Huawei

Πηγή: Huawei Central