Η Huawei λαμβάνει μια νέα ανάκληση 90 ημερών από τη συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες 06 λεπτά

Η Huawei μόλις έλαβε μια νέα ανάκληση 90 ημερών για να μπορεί να συνεργαστεί με αμερικανικές εταιρείες. Είναι ήδη η τρίτη φορά που η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε ένα διάλειμμα στον κινέζικο κατασκευαστή από τον Μάιο. Πολλοί αμερικανοί πάροχοι εξαρτώνται πράγματι από τον εξοπλισμό δικτύου της Huawei.

Η Huawei θα μπορεί να συναλλάσσεται με αμερικανικές εταιρείες έως τις 18 Φεβρουαρίου 2020, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Reuters. Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να χορηγήσει μια τρίτη ανάκτηση 90 ημερών στην κινεζική ομάδα. Αυτή είναι η τρίτη ανάκληση που ανακοινώθηκε μετά την εφαρμογή του διατάγματος Τραμπ.

“Η επέκταση της προσωρινής γενικής άδειας θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να συνεχίσουν να εξυπηρετούν πελάτες σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που διαφορετικά θα έμεναν στο σκοτάδι.” Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross εξηγεί σε επίσημη δήλωση. Για καλύπτει τις λιγότερο κατοικημένες περιοχές της χώρας με 3G και 4G, πολλές τηλεπικοινωνίες βασίζονται πράγματι στον εξοπλισμό που παρέχεται από την Huawei. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να απαγορεύσει εντελώς την εταιρεία από την αμερικανική αγορά.

“Το Τμήμα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξαγωγές ευαίσθητων τεχνολογιών για να διασφαλίσει ότι οι καινοτομίες μας δεν θα εκμεταλλευτούν εκείνους που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια.” Ο Wilbur Ross συνεχίζει. Προς το παρόν, Η Huawei παραμένει στη μαύρη λίστα εταιρείες που αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei απειλεί να αντικαταστήσει το Android με το Harmony OS από τον Μάιο του 2020

Η Huawei δεν ανακτά ακόμη την άδεια χρήσης Android

Στη δήλωση, ο Wilbur Ross δεν ανέφερε τις παραιτήσεις που υποσχέθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου. Προς το παρόν, η Huawei δεν ανακτά την άδεια χρήσης της Android. Τα Mate 30s δεν επιτρέπεται να εγκαταστήσουν το Play Store. Εξάλλου, Η Huawei δεν μπορεί να χορηγήσει άδεια για νέα smartphone ακόμα που θα ήθελε να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ωστόσο, ο κατασκευαστής παραμένει δωρεάν να αναπτύξετε ενημερώσεις Android στα smartphone του. Η εταιρεία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την αναστολή της για να συνεχίσει την ανάπτυξη του Android 10 με EMUI 10 στα τηλέφωνά της. Όπως φοβόταν ο Ren Zhengfei, ιδρυτής της ομάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σαφώς σε καλό δρόμο για να διατηρήσουν κυρώσεις εναντίον της Huawei.

Πηγή: Reuters