Η Huawei κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση και κατασκοπεία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες 42 λεπτά

Η Huawei συνεχίζει την επίθεση. Εξαιρουμένης της αμερικανικής αγοράς από τον περασμένο Μάιο, ο κινεζικός όμιλος κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν τα εμπόδια. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να χαράξει το ηλεκτρονικό του σύστημα για να κατασκοπεύσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

“Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική και διπλωματική της επιρροή για να πιέσει άλλα κράτη να απαγορεύσουν τον εξοπλισμό της Huawei” κατηγορεί την Huawei σε δελτίο τύπου της 3ης Σεπτεμβρίου 2019. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Trump δικαιολογεί τα μέτρα εναντίον του κατασκευαστή με το επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας.

“Είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια” πρόσφατα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ανησυχώντας για κρατήστε την Huawei ως όμηρο και μόχλευση σε εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα. «Καμία από τις κατηγορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής. Καταδικάζουμε έντονα τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για δυσφήμιση της Huawei » αντιμετώπιση του οικοδόμου.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei υπόσχεται ότι δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Η Huawei κατηγορεί την κυβέρνηση Τραμπ για έναρξη κυβερνοεπιθέσεων

Σύμφωνα με την Huawei, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποίησε αδίστακτα και παράνομα μέσα να ασκήσει πίεση. Η εταιρεία κατηγορεί τις αρχές για “Αναζήτηση, κράτηση και ακόμη και σύλληψη παράνομα υπαλλήλων της Huawei”. Σε άλλες περιπτώσεις, οι πράκτορες του FBI λέγονται ότι κατέβηκαν στα σπίτια ορισμένων υπαλλήλων της ομάδας για να τους ενθαρρύνουν να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η ομάδα προκαλεί επίσης το παράνομη κράτηση εγγράφων και εξοπλισμού. Η κινεζική ομάδα ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι περιμένει περισσότερα από 2 χρόνια για την επιστροφή εξοπλισμού δικτύου που αποστέλλεται από την Κίνα στην Καλιφόρνια για επιθεώρηση. Τον περασμένο Ιούνιο, η Huawei υπέβαλε επίσης καταγγελία σχετικά. Ακόμη χειρότερα, οι αμερικανικές αρχές έχουν επίσης ξεκινήσει τεράστιες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στο σύστημα υπολογιστών της κινεζικής ομάδας “Για διείσδυση στο ενδοδίκτυο” και συλλέξτε πληροφορίες για τα έργα της εταιρείας. Η ομάδα δεν παρέχει στοιχεία για τους ισχυρισμούς της.

Με αυτό το δελτίο τύπου που μοιάζει με μανιφέστο, Η Huawei αρνείται ιδιαίτερα τις τελευταίες κατηγορίες για κλοπή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από την άποψή του. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά πράγματι την ομάδα μετά από τους ισχυρισμούς του Rui Pedro Oliveira. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι η Huawei έκλεψε το σχέδιο και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την κάμερα smartphone που εφευρέθηκε. Ο κατασκευαστής παραδέχεται ότι συναντήθηκε με τον Rui Pedro Oliveira το 2014, αλλά δεν έχει γίνει συμφωνία. ” Η Huawei απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από τον κ. Oliveira “ επίθεση στην ομάδα. Η Huawei κατηγορεί τον μηχανικό ότι θέλει να εξαγάγει χρήματα από αυτόν. Προς το παρόν, η έρευνα του τμήματος δικαιοσύνης συνεχίζει την πορεία της.