Η Huawei κατηγορείται για λαθρεμπόριο smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίου smartphone στην αγορά των ΗΠΑ. Για να ξεπεράσει τους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κινέζος κατασκευαστής προσπάθησε να πουλήσει μεταμφιεσμένες συσκευές, χωρίς το λογότυπο της μάρκας, μέσω των συνόρων του Μεξικού. Καταγράφουμε αυτήν τη νέα κατηγορία.

Τον Απρίλιο του 2018, η Huawei σταμάτησε τελικά να εδραιώνεται στην αμερικανική αγορά μετά από πολλές κατηγορίες κατασκοπείας. Επομένως, οι συσκευές του κατασκευαστή, είτε πρόκειται για υπολογιστές, tablet και smartphone, δεν επιτρέπονται προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Washington Free Beacon, μια συντηρητική εφημερίδα, ο οικοδόμος προσπάθησε πρόσφατα να παρακάμψει αυτές τις απαγορεύσεις.

Προσπάθησε η Huawei να γλιστρήσει smartphone σε Αμερικανούς;

Αναφέροντας πληροφορίες από τις αρχές των ΗΠΑ, η εφημερίδα αναφέρει ότι Η Huawei προσπάθησε κρυφά να πουλήσει τα smartphone της στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες. Πρώτον, ο κατασκευαστής θα έστελνε smartphone σε εργοστάσιο στο Μεξικό, μια χώρα που συνορεύει με τις ΗΠΑ.

Με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, αυτά τα τηλέφωνα με επωνυμία Huawei θα ήταν μεταμφιεσμένος να μοιάζει με smartphone από άλλη μάρκα. Η ετικέτα ή το λογότυπο δεν θα αναφέρονται ποτέ στο όνομα του κατασκευαστή. Επιπλέον, θα ήταν οι συσκευές της εταιρείας. Θα βρούμε πράγματι ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχεδιασμένα από την ομάδα, όπως για παράδειγμα τα Kirin SoCs.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei πιάστηκε στην κατασκοπεία;

Χωρίς την ετικέτα Huawei, τα smartphone θα ήταν τότε λαθρεμπόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των συνόρων του Μεξικού για πώληση στο εμπόριο. Η έκθεση δεν διευκρινίζει πώς η εταιρεία σχεδίαζε να εμπορεύεται τα μεταμφιεσμένα τηλέφωνα. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θα είχαν αναλάβει το έργο τον Ιούλιο του 2019. Επομένως, η μυστική επιχείρηση θα είχε ακυρωθεί.

Μια αξιόπιστη κατηγορία;

Σας προσκαλούμε να λάβετε τους ισχυρισμούς του The Washington Free Beacon με μια ορισμένη απόσταση. Πολύ πολιτικά αφοσιωμένος, ο ιστότοπος εμφανίζει τακτικά απόψεις εχθρικές στην Κίνα. Επιπλέον, το άρθρο δεν αναφέρει επαρκώς τις πηγές του και είναι ικανοποιημένο να αναφέρει το “Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών” χωρίς να δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει όνομα, παράθεση ή σύνδεσμος για να επιβεβαιώσετε τις κατηγορίες του ιστότοπου. Ομοίως, δεν βρήκαμε καμία αναφορά αυτής της υπόθεσης σε πιο αξιόπιστα μέσα. Παρά τα πάντα, οι πληροφορίες από το Washington Free Beacon μεταδόθηκαν από ορισμένα εξειδικευμένα μέσα. Τι πιστεύετε για αυτήν την υπόθεση;

Πηγή: The Washington Free Beacon