Η Huawei και η Qualcomm μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις και πάλι παρά τις κυρώσεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες 01 λεπτό

Η Huawei μπορεί και πάλι να προμηθευτεί από την Qualcomm παρά τις κυρώσεις: ο Αμερικανός ιδρυτής απέκτησε πράγματι άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σκοπεύει να εξασφαλίσει ένα πολυετές συμβόλαιο προμήθειας. Ωστόσο, παραμένουν όρια σχετικά με το τι μπορούν να διαπραγματεύονται οι δύο εταιρείες.

huawei

Τέλος, μια ακτίνα ηλιοφάνειας σε αυτόν τον γκρίζο ουρανό; Ήταν σχεδόν ξεχασμένο, αλλά πριν από λίγους μήνες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιούργησε ένα πρόγραμμα αδειοδότησης που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν τους εμπορικούς τους δεσμούς με την Huawei. Όλες οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση – κάτι που δεν είναι εγγυημένο ότι θα είναι επιτυχές, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη φήμη του προμηθευτή.

Η Huawei και η Qualcomm συνεχίζουν την επιχειρηματική τους σχέση με άδεια

Επιπλέον, δεδομένου ότι αυτό το μέτρο – που παρουσιάζεται ως “χαλάρωση” – έχει τεθεί σε ισχύ, έχουν εκδοθεί πολύ λίγες άδειες. Τόσο πολύ που θα είχαμε σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη αυτού του προγράμματος του οποίου τα αποτελέσματα έχουν καθυστερήσει πολύ. Αλλά η Qualcomm μόλις ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει το πολύτιμο σουσάμι.

Ο ιδρυτής των τσιπ Snapdragon και διάφορες λύσεις πυριτίου επιβεβαιώνει σήμερα ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων έχουν ξαναρχίσει. Αλλά επίσης ότι η εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μια πολυετή σύμβαση προμήθειας που διαπραγματεύεται.

Για την Huawei, αυτό φαίνεται να είναι εξαιρετική είδηση, καθώς ο κινέζος κατασκευαστής χρειάζεται ακόμη ορισμένες τεχνολογίες από τον ιδρυτή. Λίγο πριν από την τοποθέτηση στη λίστα οντοτήτων της Huawei ανάγκασε τους Αμερικανούς συνεργάτες της να διακόψουν τους εμπορικούς τους δεσμούς, ο κατασκευαστής όντως είχε δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα Intel, Micron και Qualcomm.

Ωστόσο, παραμένουν δύο ερωτήσεις: πρώτον, δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι επιτρέπει ή δεν επιτρέπεται να κάνει αυτή η άδεια σε αυτό το στάδιο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, επέμειναν ότι αυτές οι άδειες θα επιτρέπουν μόνο το εμπόριο κοινών συνιστωσών που δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump – ενημέρωση κατάστασης

Τότε το όλο ερώτημα είναι, τι πραγματικά χρειάζεται η Huawei σε αυτό το σημείο; Οι ηγέτες της κινεζικής ομάδας κατάφεραν πράγματι για αρκετούς μήνες χωρίς αμερικανικά συστατικά. Και είναι σαφές ότι η Huawei μπόρεσε, παρά τις κυρώσεις, να λανσάρει το Mate 30.