Η Huawei ισχυρίζεται ότι έχασε σχεδόν την πρώτη θέση στον κόσμο το 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei, πολύ παρούσα στην εκπομπή IFA 2019, επέστρεψε στην επίδραση των αμερικανικών κυρώσεων στις πωλήσεις της. Ο κινέζος κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι έχει χάσει σχεδόν τους στόχους του – ενώ παραμένει σε επίπεδο πωλήσεων ισοδύναμο με αυτό του 2018.

Richard Yu / Maurizio Pesce μέσω του Flickr

Η Huawei είχε τεθεί σε ισχύ στο Βερολίνο στην έκθεση IFA. Μια ευρωπαϊκή παράσταση που αποκρυσταλλώνει τώρα τις φιλοδοξίες ενός κατασκευαστή που έχει πιαστεί στη ζέστη του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Ο Ρίτσαρντ Γιου, ένας από τους ηγέτες της ομάδας, εκμεταλλεύτηκε το σόου για να δώσει μια συνέντευξη στο περιοδικό Challenges. Επιστρέφει ιδιαίτερα στον αυξανόμενο ρόλο που διαδραματίζει η IFA στη στρατηγική της Huawei, στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων έναντι του Android ή στον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων στις πωλήσεις του κατασκευαστή.

Η Huawei θα μπορούσε να ήταν ο παγκόσμιος αριθμός 1 το 2019 χωρίς κυρώσεις στις ΗΠΑ

Με τον κίνδυνο να μην σας διδάξει τίποτα, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας ωθεί την Huawei να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Richard Yu το εξηγεί “Η ευρωπαϊκή αγορά είναι πολύ πιο ανοιχτή” στη Huawei. Και ότι σε αυτή τη διαμάχη, η CES στο Λας Βέγκας παίρνει πίσω θέση “Η αμερικανική κυβέρνηση […] έχει απαγορευτεί [à Huawei] ” να δουλέψω εκεί. Σχετικά με το ζήτημα του Android, ο Richard Yu εξηγεί ότι η Huawei μπορεί Msgstr “Επιλέξτε να επιλέξετε την έκδοση ανοιχτού κώδικα του Android”.

Αλλά προσθέτει ότι η εταιρεία ψάχνει αυτήν τη στιγμή “Πώς να κάνετε τη ζωή όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τους χρήστες, ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν εύκολα εφαρμογές σε smartphone τους”. Όσον αφορά την επίδραση αυτών των κυρώσεων στις πωλήσεις: “Είναι αλήθεια ότι η αμερικανική απόφαση είχε επιρροή”παραδέχεται ο Richard Yu. Αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, το επίπεδο των πωλήσεων είναι σήμερα το ίδιο με το 2018. Και για να ξεκινήσει: «Εάν δεν είχαμε κυρώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είμαστε ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο φέτος».

Διαβάστε επίσης: Huawei – Ο Donald Trump αρνείται να διαπραγματευτεί με την Κίνα

Η Huawei προσθέτει ότι δεν έχει επιτύχει τον στόχο πωλήσεων 300 εκατομμυρίων smartphone. Αλλά δίνει έμφαση στη διατήρηση μιας σταθερής θέσης ” νούμερο δύο “.

Πηγή: Προκλήσεις