Η Huawei θα χάσει λιγότερα χρήματα από τα αναμενόμενα λόγω του Donald Trump

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 40 λεπτά

Η Huawei θα χάσει τελικά μόνο 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 μετά το διάταγμα που εξέδωσε ο Donald Trump, ανακοινώνει ο κινεζικός όμιλος σε συνέδριο. Αποκλεισμένος από την αμερικανική αγορά και στερημένος της άδειας Android μέχρι το τέλος του έτους, ο κατασκευαστής βασίστηκε αρχικά σε οικονομική απώλεια 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν αλλάξει γνώμη.

Σε συνέντευξη τύπου στο Σενζέν (Κίνα), η Huawei κατέστησε σαφές ότι οι περιορισμοί της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα έχουν μόνοπεριορισμένη επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Reuters. Σύμφωνα με τον Eric Xu, αντιπρόεδρο της εταιρείας, οι προβλέψεις των τελευταίων μηνών δεν είναι πλέον σχετικές. Ειδικά επειδή η Huawei έχει μια νέα ανάκληση 90 ημερών από τους αμερικανούς προμηθευτές που εργάζονται.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei δεν θα λανσάρει smartphone με το Harmony OS το 2019

Εξαιρουμένης της αμερικανικής αγοράς, η Huawei θα χάσει μόνο 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019

Λίγο μετά την έκδοση του διατάγματος Τραμπ, ο Ren Zhengfei, ιδρυτής του κινεζικού ομίλου, προέβλεψε την απώλεια εσόδων ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του 2019. ” Δεν είναι τόσο κακό “ Ο Zhengfei μετριάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, πριν παραδεχτεί ότι είχε υποτιμήσει το μέγεθος των κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσινγκτον.

«Φαίνεται ότι θα είναι λίγο λιγότερο από αυτό. Αλλά πρέπει να περιμένετε τα αποτελέσματά μας τον Μάρτιο » διαβεβαιώνει τον Eric Xu στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, η Huawei κάνει ” πολύ καλύτερα “ υπό την προϋπόθεση ότι. Ωστόσο “Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μείωση (στις πωλήσεις) άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων”, μπερδεύει τον ηγέτη. Θα οριστούμε τον Μάρτιο του 2020 όταν παρουσιάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα του κατασκευαστή.

Παρά τους περιορισμούς, η Huawei εμφανίζει συνεχή εμπιστοσύνη. Σε ένα εσωτερικό σημείωμα, ο Ren Zhengfei ισχυρίζεται ακόμη ότι η Huawei θα καταλήξει να κυριαρχεί στον κόσμο σε 3 έως 5 χρόνια. Για να επιτευχθεί αυτό, ο άνθρωπος είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα “Αήττητος σίδηρος στρατός”.

Πηγή: Reuters