Η Huawei θα πούλησε 12 εκατομμύρια Mate 30 και Mate 30 Pro παγκοσμίως

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες και 15 λεπτά

Σύμφωνα με τον κινεζικό τύπο, η Huawei πούλησε 12 εκατομμύρια αντίγραφα των smartphones της τελευταίας τεχνολογίας από τη σειρά Mate 30 σε όλο τον κόσμο. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 5 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων σε σύγκριση με το τελευταίο ποσό που δημοσιεύθηκε από την κινεζική εταιρεία.

Με το Mate 30, η Huawei έκανε ένα στοίχημα. Όχι στην Κίνα όπου η εταιρεία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Αλλά μάλλον διεθνώς. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία απέχει πολύ από το να είναι πολύ ευνοϊκή. Το εμπάργκο που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το εμποδίζει να ενσωματώσει το οικοσύστημα της Google στα νέα του smartphone, ειδικά σε εκδόσεις που προορίζονται για την Ευρώπη. Τα Mate 30 και Mate 30 Pro, που δοκιμάστηκαν εδώ, δεν είναι τα πρώτα θύματα, αλλά είναι σαφώς τα πιο συμβολικά.

Ωστόσο, οι Mate 30 και Mate 30 Pro έχουν βρει το κοινό τους. Σύμφωνα με τον κινεζικό τύπο, ο οποίος παραθέτει πληροφορίες από το πρακτορείο Associated Press, η Huawei είπε ότι είχε πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα της σειράς Mate 30 (αποτελείται από το Mate 30, το Mate 30 Pro και το Mate 30 Porsche Design). Ο αριθμός αυτός δεν αφορά τις κινεζικές πωλήσεις, αλλά παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνει πωλήσεις στην Ευρώπη και συνεπώς στη Γαλλία όπου κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου. Προφανώς, η κατανομή μεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου δεν προσδιορίζεται.

5 εκατομμύρια περισσότερα σε ένα μήνα

Αυτή η νέα φιγούρα είναι προφανώς συγκρίσιμη με αυτήν που παρουσίασε ο Richard Yu, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτών της Huawei στα τέλη Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε για την κυκλοφορία του Mate Pad Pro. Οι πωλήσεις των Mate 30 και Mate 30 Pro έφτασαν τότε στα 7 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που διανεμήθηκαν. Τα smartphone ήταν τότε διαθέσιμα στην Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Ισπανία.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei πούλησε 100.000 Mate 30 5G σε ένα λεπτό!

Υπέρβαση των 7 εκατομμυρίων τηλεφώνων ξεπεράστηκε σε 60 ημέρες, σύμφωνα με τον Richard Yu, δηλαδή 3,5 εκατομμύρια τηλέφωνα που πωλούνται κατά μέσο όρο ανά μήνα. Δεν ήταν σαφές εάν η πλειονότητα των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Λαμβάνοντας υπόψη τις εμπορικές ειδήσεις (ειδικά την Ενιαία Ημέρα), φαίνεται λογικό ότι ο μήνας Νοεμβρίου ήταν πιο σημαντικός. 30 ημέρες αργότερα, Επομένως, ο αριθμός αυτός θα είχε αυξηθεί κατά 5 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν πολύ έντονα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον κινεζικό τύπο, ο ρυθμός των πωλήσεων των Mate 30 και Mate 30 Pro θα συνεχίσει να αυξάνεται ακόμη και σήμερα, υποθέτοντας έναν καλό μήνα του Ιανουαρίου (με το κινεζικό νέο έτος να φαίνεται). Ωστόσο, είμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο του Richard Yu που ελπίζει να ξεπεράσει το σήμα των 20 εκατομμυρίων smartphone που πωλούνται σε αυτήν τη σειρά. Ή άλλα 8 εκατομμύρια μονάδες για διανομή. Ειδικά επειδή αυτά τα τηλέφωνα είναι σχετικά ακριβά. Και ότι η απουσία υπηρεσιών Google επιβαρύνει εμπορικά πολύ έξω από την Κίνα.

Πηγή: IT Home