Η Huawei θα ξεκινήσει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Harmony αντί για Windows 10

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες 42 λεπτά

Η Huawei ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά υπολογιστές και συνδεδεμένα ρολόγια εξοπλισμένα με λειτουργικό σύστημα Harmony, αποκαλύπτει ένα στέλεχος της μάρκας. Ο κινεζικός όμιλος αποφάσισε προφανώς να χρησιμοποιήσει το οικιακό του λειτουργικό σύστημα ως εναλλακτική λύση στα Windows 10, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Οι φορητοί υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Harmony δεν θα προορίζονται για την κινεζική αγορά.

Εξαιρείται από την αμερικανική αγορά και απαγορεύεται η χρήση τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης, Η Huawei δεν χρησιμοποιεί πλέον τα Windows 10 στα Matebooks της. Με τις κυρώσεις της κυβέρνησης Trump να ισχύουν, η κινεζική ομάδα αναγκάστηκε να αναβάλει την κυκλοφορία του νέου MateBook. Ακόμη χειρότερα, η Huawei έχει θέσει σε παύση ολόκληρο το τμήμα PC. Τα εργοστάσια όπου συναρμολογούνται τα MateBooks έχουν επίσης διαταχθεί να αναστείλουν κάθε δραστηριότητα. Γρήγορα, η μάρκα ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει μια εναλλακτική λύση για τα Windows. Στην πραγματικότητα είναι το Harmony OS, το λειτουργικό σύστημα πολλαπλών πλατφορμών που προορίζεται να αντικαταστήσει, μακροπρόθεσμα, Android σε smartphone Huawei.

Η Huawei ετοιμάζει φορητούς υπολογιστές για το Harmony OS

Σύμφωνα με τον Peter Gauden, Global Product Manager της Huawei, η εταιρεία θα πουλήσει υπολογιστές με το Harmony OS στη διεθνή αγορά. Σε αντίθεση με τα πρώτα smartphone που θα είναι εξοπλισμένα με το λειτουργικό σύστημα, οι υπολογιστές δεν προορίζονται αποκλειστικά για την Κίνα. Δεν είναι μόνο αυτό. Η Huawei θα αγοράσει επίσης ένα συνδεδεμένο ρολόι εξοπλισμένο με Harmony OS αντί για Lite OS, για παράδειγμα, το εσωτερικό λογισμικό που έχει ήδη ενσωματωθεί στο Watch GT. Προς το παρόν, η ομάδα δεν πρέπει να εκκινήσει κανένα smartphone στο Harmony OS. Η Huawei παραμένει πιστή στο Android όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε ότι τα επόμενα smartphone της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του Mate 30, θα είναι εξοπλισμένα με AOSP, την έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τους συναδέλφους μας από το Digital Trends, το πλαίσιο αποκαλύπτει πολλά από τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Harmony OS έχει σχεδιαστεί για προσαρμόζεται αυτόματα και έξυπνα σε όλα τα μεγέθη οθόνης δυνατόν. Το λειτουργικό σύστημα μπορεί έτσι να λειτουργεί σε υπολογιστή, smartphone ή συνδεδεμένο ρολόι. Το Harmony OS κόβεται ακόμη και για να εξοπλίσει συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Πηγή: Ψηφιακές τάσεις