Η Huawei θα μπορούσε να παρουσιάσει την εναλλακτική της λύση στο Android από τις 9 Αυγούστου 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 27 λεπτά

Η Huawei λέγεται ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο Android εναλλακτική λύση στο κοινό, αποκαλύπτει διαρροή από την Κίνα. Αποφασισμένος να προσελκύσει προγραμματιστές, ο κινεζικός όμιλος θα διαθέσει ακόμη και ένα πρώτο smartphone εξοπλισμένο με εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Δύσκολο να αποσυνδεθεί το αληθινό από το λάθος που αφορά Hongmeng OS, το οικιακό λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την Huawei. Από τη δημοσίευση του διατάγματος Τραμπ, ο κατασκευαστής φυσάει ζεστά και κρύα για το θέμα. Εάν ο Ren Zhengfei, ιδρυτής του κινεζικού ομίλου, διαβεβαιώσει ότι το λειτουργικό σύστημα είναι ” συμβατό με τυπωμένα κυκλώματα, σταθμούς εναλλαγής όπως διακόπτες, δρομολογητές, smartphone ή ακόμα και κέντρα δεδομένων ” και θα είναι πιο γρήγορο από το Android, άλλοι αξιωματούχοι της Huawei είναι λιγότερο ενθουσιώδεις. Η Catherine Chen, αντιπρόεδρος της Huawei, διαβεβαιώνει ότι το HongMeng OS δεν προορίζεται για smartphone αλλά για συνδεδεμένα αντικείμενα.

Η Huawei θα λανσάρει ένα smartphone με το Hongmeng OS στα τέλη του 2019

Ωστόσο, η Huawei θα ήταν ήδη έτοιμοι να παρουσιάσουν την εναλλακτική λύση για το Android στο κοινό, αναφέρει τους Global Times, μια κινεζική ταμπλόιντ κοντά στην εξουσία. Ο κατασκευαστής θα επωφεληθεί από το Huawei Developer Conference 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2019 στη λίμνη Songshan στην πόλη Dongguan (Κίνα), για να σηκώσει το πέπλο στο οικιακό του λειτουργικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Huawei θα παρουσιάσει επίσης το EMUI 10, την επικάλυψη που βασίζεται στο Android 10 Q. Το συνέδριο προορίζεται πράγματι για νέο λογισμικό από τον κατασκευαστή.

Ακόμα σύμφωνα με τους Global Times, Η Huawei δοκιμάζει επί του παρόντος το λειτουργικό σύστημα Hongmeng σε ένα μοντέλο smartphone. Διατηρημένο για την αγορά μεσαίου εύρους, θα διατίθεται στην τιμή των 2.000 γιουάν (περίπου 260 δολάρια) πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Το smartphone θα μπορούσε να παρουσιαστεί μετά το Mate 30 / Mate 30 Pro. Η Huawei θα μπορούσε ακόμη “Αρκετά εκατομμύρια μονάδες σε απόθεμα”. Το οικιακό λειτουργικό σύστημα της Huawei θα ενσωματωθεί επίσης στην τηλεόραση Smart Screen, τη συνδεδεμένη τηλεόραση της θυγατρικής Honor, που αναμένεται αυτόν τον μήνα στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση από την Κίνα, Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei επιτάχυνε τις δοκιμές OS HongMeng από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία θα είχε ακόμη ωφεληθεί από τη βοήθεια των Xiaomi, Oppo και Vivo. Όπως ανακοινώθηκε, το λειτουργικό σύστημα θα ήταν συμβατό με εφαρμογές Android και θα επωφεληθούν από χαρακτηριστικά αφιερωμένα στον σεβασμό του απορρήτου. Η έκθεση συγκρίνει το έργο με το Fuchsia, το διάδοχο του Android που αναπτύχθηκε από την Google. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το Hongmeng OS θα ήταν ένα λειτουργικό σύστημα πολλαπλών πλατφορμών. Σας προσκαλούμε να λάβετε αυτές τις πληροφορίες με συγκεκριμένη απόσταση. Θα είμαστε έτοιμοι από την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019.

Πηγή: Global Times