Η Huawei θα μπορούσε να ξεκινήσει έξυπνες τηλεοράσεις στο Android TV

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei θα μπορούσε να ξεκινήσει έξυπνες τηλεοράσεις εξοπλισμένες με Android TV, αποκαλύπτει διαρροές. Στερούμενη από άδεια Android με απόφαση της κυβέρνησης Trump, ο κινεζικός όμιλος ετοιμάζεται να διαθέσει έξυπνες τηλεοράσεις εξοπλισμένες με λειτουργικό σύστημα Google αντί για λειτουργικό σύστημα Harmony OS.

Θυμηθείτε: Σε μια διάσκεψη προγραμματιστών τον Αύγουστο, η Huawei άφησε το πέπλο στο Harmony OS, το εσωτερικό του λειτουργικό σύστημα που προοριζόταν να αντικαταστήσει το Android. Εάν το λειτουργικό σύστημα είναι δεν είστε ακόμη έτοιμοι να αντικαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα Google σε smartphone, εξοπλίζει ήδη το Honor Vision, την πρώτη συνδεδεμένη τηλεόραση της θυγατρικής Honor. Αρχικά προοριζόταν για την κινεζική αγορά, η τηλεόραση σύντομα θα ενώθηκε με 5 άλλες συσκευές του ίδιου είδους… στο Android TV.

Διαβάστε επίσης: Harmony OS – Η Huawei θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ανάπτυξη εφαρμογών

Η Huawei θα εργαζόταν σε έξυπνες τηλεοράσεις με Android TV αντί για λειτουργικό σύστημα Harmony

Όπως ανέφεραν οι συνάδελφοί μας από το Android Police, πέντε συσκευές με τίτλο ” Έξυπνη οθόνη HUAWEI / HONOR » μόλις εμφανίστηκαν στον ιστότοπο του Bluetooth SIG, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που επιβλέπει την ανάπτυξη της τεχνολογίας Bluetooth και την επίτευξη των προτύπων της. Σύμφωνα με τα ονόματα των κωδικών, η Huawei θα είχε αναπτυχθεί δύο διαφορετικές τηλεοράσεις. Ένα από τα δύο θα είναι διαθέσιμο σε 4 εκδόσεις.

Αυτές οι συνδεδεμένες οθόνες εκτελούνται στο EMUI HomeVision. Αυτή θα ήταν η επικάλυψη Android TV που αναπτύχθηκε από τη Huawei. Το έγγραφο που προεπισκόπησε στον ιστότοπο Bluetooth SIG αναφέρει στην πραγματικότητα το Google και το Android πολλές φορές. Προφανώς, ορισμένες εκδόσεις του Honor Vision θα αγνοήσουν το Harmony OS.

Σύμφωνα με το Android Police, ο κινέζος κατασκευαστής πρέπει πράγματι να εξοπλίσει τη διεθνή έκδοση του Honor Vision από το Android TV. Επομένως, το μοντέλο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη δεν θα διαθέτει λειτουργικό σύστημα Harmony. Προς το παρόν, το λειτουργικό σύστημα της ομάδας θα παραμείνει περιορισμένο στην Κίνα. Το λειτουργικό σύστημα θα εξοπλίσει επίσης τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα του κινέζου κατασκευαστή Geely.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τι έχει στη διάθεσή μας η Huawei. Οι «έξυπνες οθόνες» που αναφέρονται στον ιστότοπο Bluetooth SIG θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι απλά συνδεδεμένα ηχεία με οθόνη όπως το Nest Hub της Google ή το Amazon Echo Spot, για παράδειγμα. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Αστυνομία Android