Η Huawei θα μπορούσε να δοκιμάσει το ρωσικό Aurora OS σε 360.000 tablet το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei συζητά με το ρωσικό Υπουργείο Επικοινωνιών για τη διεξαγωγή δοκιμής πλήρους κλίμακας: ο κατασκευαστής προτείνει την εγκατάσταση του ρωσικού λειτουργικού συστήματος Aurora σε 360.000 tablet που θα χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του ρωσικού πληθυσμού το 2020. Οι λεπτομέρειες παραμένουν εμπιστευτικές, αλλά μια πηγή προτείνει ότι Αυτή η δοκιμή είναι ένα προοίμιο για τη χρήση αυτού του λειτουργικού συστήματος σε άλλες συσκευές της εταιρείας.

huawei

Η Huawei έχει παγιδευτεί στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και αναζητά εναλλακτικές λύσεις έναντι των αμερικανικών τεχνολογιών που μέχρι τώρα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Huawei είναι το Android: η Google δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένη να εκδίδει άδειες στον κινέζικο κατασκευαστή, πράγμα που σημαίνει συγκεκριμένα ότι τα smartphone Huawei δεν θα μπορούν πλέον να επωφελούνται από τις εφαρμογές της σουίτας G Suite, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Google Play Store και τους Χάρτες Google.

Η Huawei θα μπορούσε να δοκιμάσει το ρωσικό λειτουργικό σύστημα Aurora στα tablet της το 2020

Ωστόσο, η εταιρεία αναπτύσσει το λειτουργικό της σύστημα εσωτερικά – το οποίο τελικά θα ονομάζεται Harmony – αλλά το έργο δεν είναι τόσο απλό: η δημιουργία από το μηδέν ενός οικοσυστήματος εφαρμογών τόσο πλούσιων και προηγμένων όσο το Google είναι μια πραγματική πρόκληση, ειδικά στο σπίτι. υπό το φως των εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κανένα smartphone σε αυτό το λειτουργικό σύστημα δεν θα αναμενόταν βραχυπρόθεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Huawei στράφηκε στις ρωσικές αρχές. Σύμφωνα με τον Gizmodo και το Reuters, η Huawei βρίσκεται σε συνομιλία με το ρωσικό Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών για να λάβει άδεια να εγκαταστήσει το λειτουργικό της σύστημα σε 360.000 tablet του κατασκευαστή.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump – ενημέρωση κατάστασης

Αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τη ρωσική απογραφή του 2020. Αλλά μια συγκεκριμένη πηγή: «Είναι ένα πιλοτικό έργο. Το βλέπουμε ως το πρώτο βήμα για την εκκίνηση του ρωσικού λειτουργικού συστήματος σε συσκευές Huawei ». Από την πλευρά της, η Ρωσία θα ενδιαφερόταν επίσης για το έργο. Προς το παρόν, ωστόσο, η χρήση αυτού του λειτουργικού συστήματος δεν είναι χωρίς περιορισμούς: ανήκει στον Ρώσο φορέα εκμετάλλευσης Rostelecom, ο οποίος ανήκει στο κράτος.

Πηγή: Gizmodo