Η Huawei θα μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μετά το διάταγμα του Τραμπ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 20 λεπτά

Η Huawei σκοπεύει να μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλύπτει η Wall Street Journal. Η μαύρη λίστα και η απαγόρευση από την αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε ότι ορισμένοι Κινέζοι υπάλληλοι στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης Futurewei Technologies θα επιστρέψουν στην Κίνα.

Η Huawei βρίσκεται στα πρόθυρα να μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας από τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από την Wall Street Journal. Τα μέσα βασίζουν τις πληροφορίες τους σε πηγές κοντά στην υπόθεση. Προς το παρόν, ο κινέζος κατασκευαστής δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτές τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Huawei εναντίον Donald Trump, ενημέρωση για την κατάσταση

Η Huawei θα μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη Futurewei Technologies στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Huawei θα καταργούσε σημαντικό μέρος των 850 υπαλλήλων της Futurewei Technologies, θυγατρική αφιερωμένη στην έρευνα και ανάπτυξη. Η εταιρεία απασχολεί Αμερικανούς και Κινέζους εργαζόμενους σε πολλές αμερικανικές πολιτείες. Υπάρχουν γραφεία Futurewei στο Silicon Valley, στο Ντάλας ή στο Seatle. Για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, οι Κινέζοι υπήκοοι είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Κίνα.

Στα τέλη Ιουνίου, η Futurewei Technologies αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από τη μητρική της εταιρεία το αργότερο διαχωρίζοντας δημόσια τις δραστηριότητές της από την Huawei. Τα στελέχη της Huawei αναγκάστηκαν ακόμη και να εγκαταλείψουν τα αμερικανικά γραφεία. Ομοίως, το λογότυπο της Huawei δεν χρησιμοποιείται πλέον σε επίσημες επικοινωνίες από το Futurewei.

Εκατοντάδες Αμερικανοί κινδυνεύουν επομένως να χάσουν τη δουλειά τους μετά την εκτελεστική εντολή που εξέδωσε η κυβέρνηση Τραμπ. Τα μέτρα της Ουάσιγκτον βλάπτουν πράγματι την οικονομία των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι αμερικανικές εταιρείες όπως η Qualcomm, η Intel και η Micron αναμένεται να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, εκστρατεία για άρση των κυρώσεων κατά της Huawei.

Κατά τη διάρκεια της G20, ο Donald Trump ανακοίνωσε χαλάρωση των κυρώσεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, το τμήμα εμπορίου θα πρέπει επομένως να χορηγεί άδειες πώλησης σε ορισμένες εταιρείες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με την Huawei. Προς το παρόν, ο κινεζικός όμιλος παραμένει στη μαύρη λίστα οντοτήτων που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Wall Street Journal