Η Huawei θα λανσάρει τη Celia, τον δικό της βοηθό φωνής, στη Γαλλία από το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei ανακοινώνει την άφιξη της Celia, του δικού της βοηθού φωνής, στη Γαλλία το 2020. Ήδη χρησιμοποιείται στην κινεζική αγορά, ο έξυπνος βοηθός θα πρέπει πρώτα να κάνει το ντεμπούτο του στα smartphone της μάρκας. Σε ένα δεύτερο βήμα, η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να αντικαταστήσει τον Βοηθό Google και το Amazon Alexa σε όλες τις συσκευές του κατασκευαστή, συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων ηχείων.

Ερωτηθείς από τους συναδέλφους μας στο 01Net, ο Alex Huang, διευθυντής του τμήματος καταναλωτών της Huawei France, ανακοίνωσε το ανάπτυξη της Celia στη γαλλική αγορά από το επόμενο έτος. Αυτός ο βοηθός οικιακής φωνής είναι ήδη δημοφιλής στην Κίνα με το όνομα Xiaoyi. Οι Κινέζοι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Xiaoyi τόσο σε smartphone Huawei όσο και στο AI Cube, το έξυπνο ηχείο της ομάδας.

Η Huawei, στερημένη της Google, συνεργάζεται με την Qwant

Όπως ανακοίνωσε ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Huawei, τον Νοέμβριο του 2018, η Huawei θα διδάξει στη Xiaoyi νέες γλώσσες για να την εξαγάγει διεθνώς. Για να προετοιμαστεί για την άφιξη της Celia στη Γαλλία και στον υπόλοιπο κόσμο, η εταιρεία έχει δεσμευτεί μια αποκλειστική συνεργασία με την Qwant, Η αντίπαλη μηχανή αναζήτησης της Google. Έτσι, η Celia αναμένεται να βασιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης της Qwant για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei διασφαλίζει ότι το Harmony OS θα ανταγωνιστεί το iOS εντός 2 ετών

Ως παράπλευρο θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, η Huawei δεν έχει πλέον εξουσιοδότηση να ενσωματώνει υπηρεσίες και εφαρμογές Google στα smartphone της. Ιδιωτικός Βοηθός Google, λοιπόν, περιμένουμε από την κινεζική εταιρεία να ενσωματώσει τη Celia σε μελλοντικά τηλέφωνα στον κατάλογό της στο AOSP, την έκδοση ανοιχτού κώδικα του Android. Τελικά, η Celia θα πρέπει επίσης να προσγειωθεί στο Sound X, το premium ηχείο που αναπτύχθηκε με το Devialet.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο βοηθός φωνής θα προστεθεί στο Harmony OS, η εναλλακτική λύση για το Android που ανέπτυξε η Huawei. Ως υπενθύμιση, το λειτουργικό σύστημα θα αναπτυχθεί στα συνδεδεμένα αντικείμενα της ομάδας από το 2020. Από την άλλη πλευρά, το Harmony OS δεν είναι ακόμη έτοιμο να αντικαταστήσει το Android σε smartphone, παραδέχτηκε πρόσφατα ο κατασκευαστής. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: 01Net