Η Huawei θα κυκλοφορήσει ανταγωνιστή στους Χάρτες Google τον Οκτώβριο του 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 29 λεπτά

Η Huawei έδωσε κάποιες λεπτομέρειες στο Map Kit, το οποίο θα γίνει ανταγωνιστής της στους Χάρτες Google. Στο πρόγραμμα: κίνηση σε πραγματικό χρόνο, επαυξημένη πραγματικότητα και ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης. Η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2019.

Στις 9 Αυγούστου 2019, η Huawei επισημοποίησε το Harmony OS, το λειτουργικό του σύστημα που ανταγωνίζεται το Android συμβατό με απολύτως όλους τους τύπους οθόνης και το οποίο πρέπει να προέρχεται από ένα εντελώς νέο οικοσύστημα. Το τελευταίο θα περιλαμβάνει Huawei Mobile Services (HMS), το αντίστοιχο των Υπηρεσιών Google. Θα υπάρχουν οι πλατφόρμες Kit, Site Kit, Drive Kit, Scan Kit και Map Kit. Το τελευταίο είναι μια εναλλακτική λύση στους Χάρτες Google και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2019, ανακοίνωσε η κινεζική ομάδα.

Η Huawei θέλει την εναλλακτική της λύση στους Χάρτες Google

Το Map Kit, τουλάχιστον αρχικά, δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί απευθείας από τους καταναλωτές. Αυτό είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες χαρτογράφησης και γεωγραφικής τοποθεσίας για να προσφέρουν τις δικές τους εφαρμογές βάσει του Map Kit. Εν ολίγοις, αυτή είναι η αρχή του API. Η Huawei εξηγεί ότι περισσότερο από το 50% των εφαρμογών για κινητά σήμερα απαιτούν την τοποθεσία του χρήστη, εξ ου και η σημασία μιας τέτοιας πρότασης για μια εταιρεία που θέλει να γίνει σημαντικός παίκτης στο λογισμικό για κινητά.

Διαβάστε επίσης: Harmony OS: Η Huawei θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ανάπτυξη εφαρμογών

Μια πηγή που ανέφερε η China Daily εξηγεί ότι η Huawei έχει συνάψει συνεργασία με την Yandex (τη μεγαλύτερη ρωσόφωνη μηχανή αναζήτησης, το αντίστοιχο της Google στη Ρωσία) και την Booking Holdings για την ανάπτυξη του προϊόντος της. 150 χώρες και περιοχές θα καλύπτονται από το Map Kit, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε 40 γλώσσες. Σύμφωνα με τον Zhang Pingan, διευθυντή υπηρεσιών cloud στο επιχειρηματικό σκέλος της Huawei, η πλατφόρμα θα παρέχει συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ένα εξαιρετικά εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης ικανό να αναγνωρίζει πότε ένα αυτοκίνητο αλλάζει λωρίδες και θα υποστηρίζει την επαυξημένη πραγματικότητα. Τα λέμε τον Οκτώβριο για να μάθετε περισσότερα.

Πηγή: ChinaDaily