Η Huawei θα ετοιμάσει ένα Kirin 1020 50% πιο γρήγορα από το Kirin 990 του Mate 30 Pro!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei εργάζεται επί του παρόντος στα SoC Kirin 1020 και 820 παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Αρκετούς μήνες πριν από την κυκλοφορία των δύο μαρκών, ένας διάσημος leaker αποκάλυψε επίσης τις πρώτες πληροφορίες θέμα.

Παρά τους περιορισμούς της διοίκησης Trump, η Huawei συνεχίζει να αναπτύσσει τα στοιχεία που θα εξοπλίσουν τις επόμενες γενιές smartphone. Σύμφωνα με τα τελευταία tweets από το κινέζικο leaker Teme, ο σχεδιασμός των Kirin 1020 και Kirin 820 SoCs είναι πράγματι σε καλό δρόμο στο HiSilicon, θυγατρική της Huawei.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei δεν χρησιμοποιεί πλέον αμερικανικά εξαρτήματα στα smartphone της

Η Huawei ετοιμάζει νέους SoCs ARM

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Kirin 1020 προορίζεται να αντικαταστήσει το Kirin 990, το τσιπ που εξοπλίζει τα Mate 30 και Mate 30 Pro. Χαραγμένο σε 5nm και εξοπλισμένο με ενσωματωμένο μόντεμ 5G (πιθανώς το Baloong 5000), το SoC θα πρέπει να προσφέρει αύξηση απόδοσης κατά 50%. Το τσιπ βασίζεται στην αρχιτεκτονική του ARM Cortex-A77. Πιο γρήγορο και λιγότερο ενεργειακό από το Cortex-A76, αυτός ο πυρήνας CPU είναι ειδικά αφιερωμένος στην τεχνητή νοημοσύνη, το αιχμή της αιχμής της Huawei από το 2017.

Σύμφωνα με τον Teme, το Kirin 1020 SoC θα είναι μόνο δεν είναι ενσωματωμένο στα P40 και P40 Pro, Τα επόμενα ναυαρχίδα της Huawei, αναμένεται τον Μάρτιο του 2020. Αληθινό στη φόρμα, η Huawei θα πρέπει να παρουσιάσει αυτό το νέο SoC high-end γύρω στο Σεπτέμβριο του 2020. Το chip θα κάνει το ντεμπούτο του στα Mate 40 και Mate 40 Pro.

Το HiSilicon εργάζεται επίσης στο Kirin 820 SoC, ένα τσιπ που προορίζεται να αντικαταστήσει το Kirin 810. Το SoC είναι αναπάντεχα δεσμευμένο για smartphone μεσαίας κατηγορίας. Σύμφωνα με την Teme, το SoC θα εμφανιστεί στο Huawei Nova 7 ή 10X στο τέλος του έτους.

Για να σχεδιάσει τα νέα της SoC, η Huawei συνεχίζει να βασίζεται στις αρχιτεκτονικές του ARM. Αφού εξέτασε τα προϊόντα της, η εταιρεία πιστεύει ότι οι αμερικανικές κυρώσεις δεν ισχύουν για τη συνεργασία της με την Huawei. Προς το παρόν, ο κινέζος κατασκευαστής είναι επομένως ελεύθερος να σχεδιάσει νέα τσιπ Kirin χωρίς εμπόδια. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.