Η Huawei θα εξοπλίσει το P40 με λειτουργικό σύστημα Harmony εάν ​​δεν αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 59 λεπτά

Η Huawei θα εξοπλίσει το P40 με Harmony OS αντί για Android εάν η κυβέρνηση Trump δεν άρει τις κυρώσεις. Από το 2020, άλλα smartphone και συσκευές από τον κατασκευαστή θα μπορούσαν επίσης να παραλείψουν το λειτουργικό σύστημα Google. Στη διαδικασία, η μάρκα ανέφερε την περίπτωση του Mate 30.

Σε μια συνέντευξη με τους συναδέλφους μας από το Spiegel Online στο περιθώριο του IFA 2019, ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Huawei, μίλησε για την κυκλοφορία των P40 και P40 Pro. Τα δύο smartphone δεν αναμένονται πριν από τον Μάρτιο του 2020. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ομάδα μελετά τη δυνατότητα να κάνει χωρίς Android για να στοιχηματίσει τα πάντα στο Harmony OS, το λειτουργικό σύστημα πολλαπλών πλατφορμών που παρουσιάστηκε στις αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei απελευθερώνεται από την αμερικανική πίεση με το HarmonyOS

P40: Η Huawei σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Android με το Harmony OS το 2020

“Εάν οι περιορισμοί παραμένουν, θα χρησιμοποιήσουμε το δικό μας HarmonyOS για μελλοντικά προϊόντα, όπως το P40, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020” εξηγεί ο Richard Yu. Προφανώς, όλα εξαρτώνται από τις μελλοντικές ανατροπές ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Προς το παρόν, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να θέλει να διατηρήσει την Huawei ως διαπραγματευτικό τσιπ στις διαπραγματεύσεις του με το Πεκίνο.

“Για τα τρέχοντα προϊόντα, θα παραμείνουμε με το Android” υπογραμμίζει τον ηγέτη. Η ενημέρωση Android 10 με EMUI 10 θα αναπτυχθεί επίσης από τον Νοέμβριο του 2019 στα P30 και P30 Pro. Ωστόσο, η κινεζική ομάδα συνεργάζεται ήδη με προγραμματιστές για να προσφέρει δημοφιλείς εφαρμογές Android στο λειτουργικό της σύστημα. Ο Richard Yu μας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Η Huawei θα επενδύσει ακόμη 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανάπτυξη συμβατών εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Richard Yu διευκρίνισε η κατάσταση του Mate 30. Απουσία άδειας Android με αμερικανική απόφαση, τα δύο smartphone δεν θα έχουν προεγκατεστημένη καμία από τις εφαρμογές Google. “Δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε τις Υπηρεσίες Google για κινητά (GMD) σε αυτήν τη συσκευή, τις οποίες θα αφήσουμε στους πελάτες μας που μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι” καθορίζει τον CEO. Ως εκ τούτου, το Mate 30 θα διαθέτει έναν οδηγό για την εγκατάσταση ενός APK από το Google Play Store. Αυτός ο περιορισμός θα αποβάλει τους λιγότερο έμπειρους χρήστες; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Spiegel Online