Η Huawei θα είχε ζητήσει από τους προμηθευτές της να παρακάμψουν το εμπάργκο των ΗΠΑ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 47 λεπτά

Η Huawei θα ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να παρακάμψουν το εμπάργκο που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση Trump, κατηγορεί τον Wilbur Ross, υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κινεζική εταιρεία ζητά ρητά από ορισμένους Αμερικανούς επιχειρηματικούς εταίρους να παραβιάσουν τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Huawei ζητά από τους προμηθευτές της μετεγκατάσταση ορισμένων δραστηριοτήτων σε υπεράκτιες χώρες για να ξεφύγει από τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, διαβεβαιώνει τον Wilbur Ross σε συνέντευξη με τους συναδέλφους μας στο Reuters.

Ο Υπουργός Εμπορίου πιστεύει ότι η Huawei αντιδρά στις πιο πρόσφατες κυρώσεις που προβλέπονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Reuters, ο Donald Trump σκέφτεται πράγματι να απαγορεύσει την πρόσβαση στο 100% των αμερικανικών τεχνολογιών. Η Ουάσιγκτον θα ήθελε να αλλάξει δύο κανόνες στην ισχύουσα νομοθεσία για να απαγορεύσει σε μια ξένη εταιρεία να προμηθεύει την Huawei εάν βασίζεται σε οποιαδήποτε ποσότητα αμερικανικής τεχνολογίας στα προϊόντα της.

Προς το παρόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να ενεργήσουν μόνο εάν τα σχετικά προϊόντα αποτελούνται από περισσότερο από το 25% των αμερικανικών τεχνολογιών. Ερωτηθείς για την ερώτηση, Ο Wilbur Ross επιβεβαιώνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία. “Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αρχίζουμε να επιλύουμε” τονίζει τον Wilbur Ross.

Η Huawei έχει “Ζήτησε ανοιχτά για εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στο εξωτερικό (Σημείωση του συντάκτη: σε υπεράκτιες χώρες που δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ), για να παρακάμψει τη μαύρη λίστα του », αντιμετωπίστε τον Wilbur Ross. «Η μετακίνηση ενός προϊόντος για την αποφυγή ποινής αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας των ΗΠΑ. Η Huawei ενθαρρύνει συνεπώς τους προμηθευτές των ΗΠΑ να παραβιάσουν το νόμο ». κατηγορεί τον Ρεπουμπλικανικό.

Διαβάστε επίσης: θύμα μιας νέας κύρωσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Huawei υποβάλλει καταγγελία

Ωστόσο, η Huawei έχει μειώσει την εξάρτησή της από την αμερικανική τεχνολογία

Ωστόσο, η Huawei κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να βρει πολλές εναλλακτικές λύσεις έναντι των αμερικανικών εξαρτημάτων. Ο κινέζος κατασκευαστής, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιεί κανένα στοιχείο από τις ΗΠΑ στα Mate 30 και Mate 30 Pro. Επιπλέον, ο εξοπλισμός δικτύου 5G της Huawei είναι « τώρα απογυμνωμένα εξαρτήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες », λέει ο John Suffolk, ανώτερος διευθυντής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Huawei.

Πηγή: Reuters