Η Huawei θα ανακτήσει την άδεια χρήσης Android και τις εφαρμογές της Google τον Νοέμβριο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 04 λεπτά

Η Huawei ενδέχεται σύντομα να ανακτήσει την άδεια χρήσης Android και να χρησιμοποιήσει ξανά τις εφαρμογές Google. Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross δήλωσε ότι θα μπορούσαν να χορηγηθούν πολλές άδειες πολύ σύντομα, από τις αρχές Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της άδειας Android, ενώ η Huawei παραμένει στη μαύρη λίστα.

Πίστωση: Phonandroid

Είναι η Huawei που βγαίνει από το τέλμα της εταιρείας που έχει κολλήσει εδώ και μήνες; Μπορεί. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για το εμπόριο Wilburg Ross είπε στους συναδέλφους μας στο Bloomberg ότι οι άδειες “Θα είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα”. ο Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φάση μιας νέας συμφωνίας βρίσκεται υπό ανάπτυξηκαι θα πρέπει να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Σχεδόν 260 εταιρείες που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια. “Μερικά θα παραχωρηθούν”, καθορίζει τον πολιτικό, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται η Huawei. Προς το παρόν, η κινεζική εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στη μαύρη λίστα, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν επομένως να αλλάξουν σύντομα.

Η Huawei χρειάζεται απεγνωσμένα το Google

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Huawei είναι η απώλεια της άδειας Android. Η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να προεγκαταστήσει εφαρμογές Google στις συσκευές της και πρέπει να βρει αντικαταστάτη για το Google Play Store. Η εξεύρεση και ανάπτυξη μιας βιώσιμης εναλλακτικής μπορεί να πάρει χρόνια. Η εφαρμογή App Gallery μπορεί να είναι λειτουργική, δεν απευθύνεται σε προγραμματιστές.

Ευτυχώς για την Huawei, ορισμένοι σύμμαχοι και επιχειρηματικοί εταίροι αποφάσισαν να παρακάμψουν τη μαύρη λίστα του Donald Trump, όπως η ARM. Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με την εταιρεία Shenzhen με κάθε κόστος και προσφέρει στους Kirin SoC μια διαμονή.

Η Huawei και η Google είναι θύματα του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν να βελτιωθεί η κατάσταση. Τι θα μπορούσε να συμβεί στις αρχές Νοεμβρίου με την επικύρωση αυτής της νέας συμφωνίας.

Οι πωλήσεις της Huawei εξερράγη, παρά τις κυρώσεις

Η Huawei τα πάει πολύ καλά. Πριν από λίγες μέρες, ο κατασκευαστής καυχιέται ότι πούλησε σχεδόν 100.000 Mate 30 και Mate 30 Pro 5G σε ένα λεπτό! Παρά τις εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία Shenzhen διατηρεί τους ετήσιους στόχους της και ελπίζει να πουλήσει έως και 270 εκατομμύρια smartphone παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2019.

Πηγή: Headlines Android