Η Huawei θα αναδιοργανωθεί για να επιβιώσει από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 29 λεπτά

Η Huawei θα πρέπει να αναδιοργανωθεί για να επιβιώσει από τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πιστεύει ο Ren Zhengfei, ιδρυτής του κινεζικού ομίλου. Σε ένα εσωτερικό σημείωμα, ο άντρας περιέγραψε τη στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αποφασισμένος να “φέρνοντας σπίτι νίκη”, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός “Αήττητος σίδηρος στρατός”.

Οι συνεργάτες μας στο Bloomberg κατάφεραν να πάρουν τα χέρια τους ένα εσωτερικό σημείωμα γραμμένο από τον Ren Zhengfei για υπαλλήλους της Huawei. “Έχουν επικείμενες σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές” προειδοποιεί τον ιδρυτή. Παρά την προφανή εμπιστοσύνη του, ο επιχειρηματίας αναμένει ένα “Πολύ οδυνηρός περίπατος” για την ενότητα καταναλωτών Huawei. Ο Ρεν Ζενγκφέι αναμένει έτσι πτώση 40% στις διεθνείς πωλήσεις το 2019, ή 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερα κέρδη.

Διαβάστε επίσης: ποιος τρέχει πραγματικά το Huawei;

Η Huawei ανακοινώνει τη δημιουργία “αήττητου σιδήρου στρατού”

Το σημείωμα αναφέρει “Μια εσωτερική αναδιοργάνωση” συνοδεύεται από το αφαίρεση οργανώσεων που θεωρούνται περιττές ή περιττές. «Πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια αναθεώρηση κάτω από δύσκολες συνθήκες, δημιουργώντας έναν ανίκητο σιδερένιο στρατό που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τη νίκη. Πρέπει απολύτως να ολοκληρώσουμε αυτήν την αναδιοργάνωση μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια ». λέει ο Ren Zhengfei, συνηθισμένος σε στρατιωτικούς τύπους.

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη, ο Ren Zhengfei είχε ήδη αναφέρει μια επιστροφή της Huawei έως το 2021 μετά από σημαντική μείωση της παραγωγής της. ” Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, η εταιρεία θα μειώσει την παραγωγή κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά όχιε θα ανακτήσει τη ζωτικότητά μας για να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα από το 2021 ″ διαβεβαίωσε τον ηγέτη.

Μέχρι το 2021, η Huawei ελπίζει σε κάθε περίπτωση να μπορεί να κάνει εντελώς χωρίς αμερικανικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των αδειών Android και ARM της Google, εξηγεί ο Zhang Minggang, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Huawei France. Έχοντας αυτό κατά νου, η εταιρεία ανέπτυξε επίσης το Harmony OS, ένα οικιακό λειτουργικό σύστημα που προορίζεται να αντικαταστήσει το Android.

Πηγή: Bloomberg