Η Huawei θα έχει 90 ακόμη ημέρες για να συνεργαστεί με τους προμηθευτές της στις ΗΠΑ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 30 λεπτά

Η Huawei βλέπει την ανάκτηση 90 ημερών από το να συνεχίσει να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες έως το τέλος της Δευτέρας 19 Αυγούστου 2019. Ωστόσο, η ομάδα θα πρέπει να λάβει μια νέα προθεσμία 90 ημερών από τη διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

huawei

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα δώσει στην Huawei μια νέα περίοδο 90 ημερών που της επιτρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες ή εταιρείες που χρησιμοποιούν αμερικανικές τεχνολογίες ή βάσει σύμβασης με αμερικανικές εταιρείες, αναφέρει το Reuters. Ο κινεζικός όμιλος θα είναι έτσι σε θέση να διατηρήσει τους πελάτες και τους προμηθευτές του για τρεις επιπλέον μήνες.

Huawei: τρεις επιπλέον μήνες ανάκλησης

Μετά την ανακοίνωση αυστηρών κυρώσεων εναντίον της από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, δόθηκε στη Huawei 90 ημέρες για να παραγγείλει και να οργανώσει. Μεταξύ άλλων, εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά για να συνεργαστεί με την Google στην παρακολούθηση λογισμικού των smartphone του. Κατ ‘αρχήν, αυτή η περίοδος θα πρέπει να της επιτρέπει να μην εγκαταλείπει τη νύχτα προϊόντα που έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά. Αλλά στην πράξη, η Huawei δεν ήταν ντροπαλή τις τελευταίες εβδομάδες για να κυκλοφορήσει νέα κινητά με άδεια Android και υπηρεσίες Google.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump: ενημέρωση κατάστασης

Η πρώτη ανάκτηση 90 ημερών που λήφθηκε τον Μάιο του 2019 πρόκειται να λήξει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, επομένως αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για την επέκτασή της σήμερα. Το Reuters αναφέρει ότι ο Donald Trump και ο Xi Jinping, ο Κινέζος πρόεδρος, μίλησαν για το θέμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Τοποθετημένος στη λίστα οντοτήτων, η Huawei μπορεί να λάβει άδειες εξαγωγής κατά περίπτωση, εάν τα σχετικά προϊόντα δεν θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια. Οι κυρώσεις εναντίον της Huawei πλήττουν επίσης σκληρά τις αμερικανικές εταιρείες. Η Google θα μπορούσε να χάσει ένα μεγάλο στόλο smartphone για Android και οι chipmakers Intel και Qualcomm έναν πολύ μεγάλο πελάτη.

Πηγή: Reuters