Η Huawei θέλει να βοηθήσει την Ευρώπη να δημιουργήσει τη δική της εναλλακτική λύση έναντι του Android

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες 41 λεπτά

Η Huawei στρέφεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας. Ο Eric Xu, ένας από τους αντιπροέδρους της ομάδας, ζητά να βρεθούν συνέργειες με τον οικονομικό ιστό της Ένωσης – ιδίως μια ανεξάρτητη εναλλακτική λύση στο λειτουργικό σύστημα Android.

Pixabay + Phonandroid

Η Huawei έχει γίνει σε λίγους μήνες πραγματικό σύμβολο του εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Σε αυτό το περίπλοκο πλαίσιο, η Huawei παραμένει αγωνιστική ενώ ελπίζει για ομαλοποίηση της κατάστασης, ιδίως στο Android – η Google δεν έχει πλέον το δικαίωμα να χορηγεί άδειες για να συμπεριλάβει τις εφαρμογές της σουίτας G Suite στα smartphone της. Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώνεται και η κινεζική ομάδα αναγκάζεται να βρει νέες λύσεις.

Η Huawei θέλει ένα ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα Android που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη

Όπως εξηγεί τώρα ο Eric Xu, ένας από τους αντιπροέδρους της Huawei (του οποίου το διοικητικό συμβούλιο εξασφαλίζεται από μια εκ περιτροπής προεδρία): ” [Huawei] δεν πρέπει πλέον να είναι προσκολλημένος στην ψευδαίσθηση ότι η σύγκρουση θα επιλυθεί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες […] συνηθίσαμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με την αμερικανική πίεση για πολύ καιρό ακόμη ». Ωστόσο, σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να σκεφτεί κανείς υπό το πρίσμα της διακοπής των σχέσεων μεταξύ Huawei και ARM, το πραγματικό πρόβλημα είναι λιγότερο θέμα παράδοσης εξαρτημάτων παρά των αδειών λογισμικού.

«Μπορούμε να κάνουμε χωρίς στοιχεία από αμερικανικές εταιρείες […] είμαστε ήδη αυτάρκεις, αν δεν συνέβαινε αυτό, θα χρεοκοπούσε », εγκαινιάζει τον διαχειριστή. Το γεγονός ότι δεν έχετε πλέον το δικαίωμα προεγκατάστασης των εφαρμογών Google G Suite, συμπεριλαμβανομένου του Play Store, θα μπορούσε τελικά να επηρεάσει περισσότερο τις πωλήσεις. Ειδικά επειδή οι εναλλακτικές λύσεις της εταιρείας δεν είναι ακόμη έτοιμες. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Huawei αναπτύσσει το λειτουργικό της σύστημα εσωτερικά, ενώ δοκιμάζει άλλα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Aurora OS.

Αλλά σύμφωνα με τον Eric Xu, η καλύτερη στρατηγική για την Huawei είναι να βασιστείτε στην Ευρώπη: “Εάν η Ευρώπη είχε το δικό της οικοσύστημα έξυπνων συσκευών, θα το χρησιμοποιούσαμε”. Η εταιρεία αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες της ΕΕ για το σκοπό αυτό. Και ο Eric Xu για να προσθέσετε: “Ελπίζω να έχουμε ξεκαθαρίσει τις λεπτομέρειες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους.” Σκεφτείτε το, πιέζοντας για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού λειτουργικού συστήματος για το Android στην Ευρώπη φαίνεται πράγματι πολύ έξυπνο, τουλάχιστον σε χαρτί.

Διαβάστε επίσης: Huawei – Η διοίκηση του Trump απέρριψε 130 εξουσιοδοτήσεις για πώληση στον κατασκευαστή

Αυτό θα μπορούσε να κάνει τα προϊόντα της Huawei πιο ελκυστικά σε μια αγορά περισσότερων από 500 εκατομμυρίων καταναλωτών – υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι το έργο είναι αρκετά επιτυχημένο. Ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ της Huawei και αυτής της στρατηγικής ηπείρου όπου το ζήτημα της ψηφιακής κυριαρχίας εμφανίζεται συχνά στις συζητήσεις. Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Handelsblatt