Η Huawei ζητά από τους καλύτερους χάκερ στον κόσμο να εντοπίσουν σφάλματα Harmony OS

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Νοεμβρίου 2019 στις 15 ώρες και 35 λεπτά

Η Huawei πρόκειται να ζητήσει από τους μεγαλύτερους χάκερ smartphone στον κόσμο να εντοπίσουν τα σφάλματα στο Harmony OS, την εσωτερική του εναλλακτική λύση έναντι του Android. Ο κινέζος κατασκευαστής επιθυμεί σαφώς να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο: η Huawei δεν έχει τίποτα να κρύψει και κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί την ασφάλεια της προϊόντα.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο TechCrunch, η Huawei οργανώνει μια συνάντηση με τους καλύτερους χάκερ του κόσμου στο Μόναχο στις 16 Νοεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της «μυστικής» εκδήλωσης, η κινεζική ομάδα θα ανεβάσει το πέπλο σε ένα νέο πρόγραμμα ανταμοιβής για την ανακάλυψη σφαλμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την TechCrunch, αυτό το πρόγραμμα αφορά κυρίως μελλοντικές συσκευές από την κινεζική μάρκα και smartphone που χρησιμοποιούν το Harmony OS, το οικιακό λειτουργικό σύστημα που προορίζεται να αντικαταστήσει το Android. Στο έργο από το 2012, το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας είναι ακόμη υπό ανάπτυξη. Κινεζικές μάρκες όπως η Xiaomi, η Oppo και η Vivo, θα συμμετείχαν επίσης στην οριστικοποίηση του λειτουργικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei διασφαλίζει ότι το Harmony OS θα ανταγωνιστεί το iOS εντός 2 ετών

Harmony OS: γιατί η Huawei προσπαθεί να καθησυχάσει τις κυβερνήσεις για το λειτουργικό της σύστημα

Σύμφωνα με τις πηγές της TechCrunch, αυτή η συνάντηση με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στοχεύει κυρίως καθησυχάστε κυβερνήσεις και αρχές σε όλο τον κόσμο. Η Huawei προσπαθεί πράγματι να αποδείξει ότι δεν κρύβει λογισμικό υποκλοπής spyware στους τερματικούς της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τον κατασκευαστή ότι συμπεριλαμβάνει backdoors στον εξοπλισμό του και κατασκοπεύει τους χρήστες του για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης. Η Huawei αρνήθηκε ανέκαθεν οποιαδήποτε σχέση με το Πεκίνο.

Ως υπενθύμιση, το Harmony OS θα μπορούσε να εισέλθει στην αγορά από τις αρχές του 2020 για τα Huawei P40 και P40 Pro εάν ο Donald Trump δεν είχε καταργήσει τις κυρώσεις μέχρι τότε. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, αυτό το σενάριο είναι πολύ απίθανο. Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, η Huawei θα μπορούσε να ανακτήσει την άδεια Android και τις εφαρμογές της Google αυτό το μήνα. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, η ομάδα δεν θα αναγκαστεί πλέον να βασίζεται στο οικιακό λειτουργικό σύστημα.

Πηγή: TechCrunch