Η Huawei εργάζεται σε ακουστικά που ονομάζονται MatePods: ένα άλλο αντίγραφο των AirPods;

Η Huawei εργάζεται σε ακουστικά που ονομάζονται MatePods: ένα άλλο αντίγραφο των AirPods;

Η Huawei εργάζεται επί του παρόντος στο MatePod, ένα ζευγάρι ακουστικών που προορίζονται να ανταγωνιστούν τα διάσημα AirPods της Apple. Ο κινέζος κατασκευαστής φτάνει ακόμη και να χρησιμοποιήσει ένα όνομα παρόμοιο με πολλά προϊόντα που ανέπτυξε ο αντίπαλός του: «Pod», όπως AirPods, HomePod ή ακόμη και iPod.

Τα AirPods είναι τα πιο δημοφιλή ασύρματα ακουστικά στην αγορά. Αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του μεριδίου αγοράς. Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, πολλές μάρκες εμπνεύστηκαν από τα AirPods για να αποπλανήσουν τους αγοραστές. Μεταξύ των πιο παρόμοιων κλώνων είναι τα Realme’s Air Buds ή Razer’s Hammerheads.

Από την πλευρά της, η Huawei παρουσίασε τα Freebuds. Οπτικά πολύ παρόμοια, αποτελούν μια σταθερή εναλλακτική λύση στα ακουστικά της Apple. Τους επόμενους μήνες, ο κινέζος κατασκευαστής αποφάσισε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στον τομέα. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο LetsGoDigital, η Huawei εργάζεται επί του παρόντος στο MatePod, μια νέα γκάμα ασύρματων ακουστικών. Στις 6 Ιανουαρίου 2020, η Huawei κατέγραψε το εμπορικό σήμα «MatePod» στο EUIPO (το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και στο IPO (το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου. -Ενωμένος). Η συσκευή περιγράφεται κατά προσέγγιση ως ένα ζευγάρι συνδεδεμένων ασύρματων ακουστικών.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό αν θα το κάνει η Huawei αντικαταστήστε τη σειρά Freebuds από ακουστικά που ονομάζονται MatePod. Ομοίως, ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα για το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα του αξεσουάρ. Ελλείψει πρόσθετων πληροφοριών, το MatePod μπορεί επίσης να είναι το όνομα ενός ασύρματου ακουστικού ή ενός (δέκατου έβδομου) ζεύγους ακουστικών AirPods ή AirPods Pro.

Σταματήστε με τα ονόματα προϊόντων σε στυλ Apple

Εν πάση περιπτώσει, η Huawei προφανώς ψάχνει τα προϊόντα της να είναι πιο κοντά σε ορισμένες παραγωγές της Apple, όπως το iPod, το HomePod ή τα AirPods. Εάν το επίθημα Pod (από το αγγλικό “καλάθι” ή τσάντα “) προφανώς δεν είναι προνόμιο της Apple, η χρήση του είναι λυπηρό για ένα προϊόν που πιθανότατα θα πρέπει να τεθεί σε άμεσο ανταγωνισμό με τα AirPods.

Η μάρκα το είχε ήδη κάνει με τα MatePad, tablet Android που σχεδιάστηκαν από την Huawei. Και πάλι, ο κατασκευαστής απλώς πήρε το επίθημα του iPad προσθέτοντας το “Mate”. Ως υπενθύμιση, η εταιρεία χρησιμοποιεί τον όρο “Mate” για το όνομα των περισσότερων προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των smartphone στη σειρά Mate. Αντικαθιστώντας τα Freebuds με το MatePod, η Huawei επιδιώκει επίσης να εναρμονίσει το όνομα των προϊόντων της γύρω από το πρόθεμα “Mate”. Κρίμα που η εταιρεία αισθάνθηκε υποχρεωμένη να εξαπατήσει (πάλι) τον αντίπαλό της Apple.

Διαβάστε επίσης: OnePlus για την αντιμετώπιση των AirPods με True Wireless Bullets

Επίσημη παρουσίαση τον Μάρτιο με τα P40s;

Επίσης σύμφωνα με το LetsGoDigital, η Huawei θα μπορούσε να παρουσιάσει το MatePod από τον Μάρτιο του 2020. Στο ίδιο συνέδριο, η κινεζική εταιρεία θα σηκώσει το πέπλο στα Huawei P40 και P40 Pro. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: LetsGoDigital