Η Huawei ελπίζει να πουλήσει 270 εκατομμύρια smartphone το 2019 παρά τις κυρώσεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 03 λεπτά

Η Huawei δεν θεωρείται ακόμη ηττημένη. Παρά τις κυρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο κατασκευαστής ελπίζει να πουλήσει έως και 270 εκατομμύρια τηλέφωνα φέτος και να πλησιάσει επικίνδυνα κοντά στη Samsung, τη σημερινή παγκόσμια νούμερο ένα.

Η Huawei θα πουλήσει 270 εκατομμύρια smartphone μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανακοινώνει ο Ren Zhengfei, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κινεζικού ομίλου, σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο οικοδόμος συνεχίζει παράγουν μεγάλες ποσότητες τερματικών στα εργοστάσιά της παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Η φωτογραφία του CEO της Huawei με το iPad είναι αμφιλεγόμενη στην Κίνα

Η Huawei ελπίζει να κερδίσει το ρεκόρ πωλήσεων φέτος παρά τον εμπορικό πόλεμο

Συνεπώς, η Huawei αναμένει προφανώς ρεκόρ ρεκόρ τα προηγούμενα χρόνια. Το 2017, η εταιρεία πούλησε 153 εκατομμύρια smartphone. Πέρυσι, 206 εκατομμύρια τηλέφωνα με υπογραφή Huawei και Honor πωλήθηκαν παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής αναμένει αύξηση 31% σε σύγκριση με πέρυσι.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Huawei έχει ήδη πουλήσει 200 ​​εκατομμύρια smartphone φέτος μεταξύ Ιανουαρίου και αρχές Οκτωβρίου. Η εταιρεία έχει λοιπόν ένα πλήρες τρίμηνο για να παραδώσει 70 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Για να καταφέρει να σπάσει τα προηγούμενα ρεκόρ του, το γκρουπ μπορεί να βασιστεί στην επιτυχία των smartphone του, ιδίως των Mate 30s, στην Κίνα. Χωρίς άδεια Android, η Huawei δεν έχει διαθέσει το Mate 30 στην ευρωπαϊκή αγορά. Επομένως, η εταιρεία θα πρέπει να στοιχηματίσει τα πάντα στην πίστη των Κινέζων καταναλωτών κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Κατά μέσο όρο, η Huawei πούλησε 20 εκατομμύρια smartphone κάθε μήνα από την αρχή του έτους. Η εταιρεία αναμένει να εκραγεί αυτόν τον μέσο όρο χάρη στις διακοπές στο τέλος του έτους, μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα περίοδο για τις μάρκες. Η απουσία του Mate 30 στη διεθνή αγορά μπορεί ωστόσο να στερήσει τη Huawei από ένα σημαντικό μέρος των κερδών της. Το Mate 30 θα κυκλοφορήσει ακόμη στη Γαλλία μέχρι το τέλος του έτους. Χωρίς τις υπηρεσίες της Google, η επιτυχία του smartphone υπόσχεται να συνδυαστεί.

Η Huawei μειώνει περαιτέρω το χάσμα με τη Samsung

Εάν οι προβλέψεις του Ren Zhengfei ισχύουν, Η Huawei θα πλησίαζε τον ανταγωνισμό της Samsung φέτος εάν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε επιβραδύνει την ανάπτυξή του. Πέρυσι, ο όμιλος της Νότιας Κορέας πούλησε πράγματι έως και 293,7 εκατομμύρια τηλέφωνα. Σε κάθε περίπτωση, η Huawei αναμένεται να ξεπεράσει την Apple για άλλη μια φορά φέτος. Το 2018, η εταιρεία Tim Cook πούλησε “μόνο” 218 εκατομμύρια iPhone στον κόσμο. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ, η Huawei επομένως βγαίνει άνετα στη δεύτερη θέση στην αγορά.

Πηγή: MyDrivers