Η Huawei εγκαινιάζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα openEuler: θα αντικαταστήσει το Android και τα Windows;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 49 λεπτά

Η Huawei μόλις ανέβασε τον πηγαίο κώδικα για το openEuler, μια διανομή Linux που βασίζεται στο CentOS. Ακόμα κι αν η Huawei δεν το λέει, το γεγονός ότι η διανομή είναι βελτιστοποιημένη για ARM και x86 και η παρουσία δύο ενοχλητικών εργαλείων βελτιστοποίησης το καθιστούν σε χαρτί έναν εξαιρετικό υποψήφιο για αντικατάσταση Android και Windows.

openEuler

Έχετε μάθει πιθανώς ότι το λειτουργικό σύστημα HongMeng ή το Harmony OS θα είναι το όνομα του λειτουργικού συστήματος που θα αντικαταστήσει τελικά το Android. Τους τελευταίους μήνες, η Huawei έχει ακόμη εκτοξεύσει ζεστό και κρύο, ενώ λατρεύει την ελπίδα να ανακτήσει απεριόριστη πρόσβαση στο οικοσύστημα Android. Ωστόσο, ενώ η σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας στη μέση της οποίας ο κατασκευαστής έχει παγιδευτεί, η Huawei αναζητά διαρκή λύσεις που δεν εξαρτώνται πλέον από την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία.

Μπορούμε λοιπόν να ερμηνεύσουμε την έναρξη του έργου openEuler, με ένα μάλλον τεχνικό δελτίο τύπου, ως ένα από τα βήματα που πρέπει να οδηγήσουν την εταιρεία σε αυτόν τον στόχο. Το δελτίο τύπου εξηγεί ότι το έργο ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019. Αλλά τι είναι το openEuler; Το έργο είναι μια παραλλαγή ανοιχτού κώδικα του EulerOS, που προέρχεται από το Linux CentOS, στο οποίο το 100% των πακέτων είναι βελτιστοποιημένα για αρχιτεκτονικές x86 (PC με επεξεργαστή Intel) και ARM64 (η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται από smartphone, tablet). και άλλες φορητές συσκευές).

Σοβαρός υποψήφιος για αντικατάσταση Android και Windows;

Εάν έχουμε την εντύπωση ότι αντιμετωπίζουμε έναν σοβαρό υποψήφιο για αντικατάσταση του Android και των Windows, αυτό συμβαίνει επειδή από την αρχή, το δελτίο τύπου του openEuler συμβουλεύει κυρίως δύο έργα γύρω από συνδέσμους πελάτη / διακομιστή – με άλλα λόγια προηγμένες υπηρεσίες σε το σύννεφο. Αλλά και σε ένα νέο σύστημα που βελτιστοποιεί αυτόματα το λειτουργικό σύστημα σύμφωνα με την πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Το δελτίο τύπου «προτείνει» το έργο iSulad, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια παραλλαγή της υπηρεσίας gRPC που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία προηγμένων υπηρεσιών στο cloud. Και το έργο A-Tune που βελτιστοποιεί αυτόματα τα πάντα.

Αρκετά για να διευκολύνουμε, για παράδειγμα, την ανάπτυξη σε διάφορα μοντέλα υπολογιστών και smartphone … αλλά δυστυχώς, προς το παρόν, μπορούμε να χαθούμε μόνο στην εικασία. Σε καμία περίπτωση το δελτίο τύπου του έργου openEuler δεν αναφέρει Android, Windows ή ακόμα και τις συσκευές προορισμού. Γνωρίζουμε απλώς ότι η ανάπτυξη αυτή τη στιγμή είναι πολύ ενεργή με περισσότερους από 50 συνεισφέροντες, 600 διαδικτυακές συνεισφορές και περισσότερα από χίλια πακέτα.

Διαβάστε επίσης: Huawei – ο κύκλος εργασιών της αυξάνεται το 2019, αλλά το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Αυτό το έργο θα πρέπει επομένως να παρακολουθείται στενά τους επόμενους μήνες για να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί την κατεύθυνση που η Huawei θέλει να ακολουθήσει. Είναι πλέον δυνατή η λήψη ενός ISO του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, σας προειδοποιούμε: σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο ItsFOSS, δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικό. Σε κάθε περίπτωση, σε συμβατικούς υπολογιστές, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος κατά την προσπάθεια εκκίνησης της εγκατάστασης από έναν τόμο USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Λήψη του openEuler

Πηγή: openEuler