Η Huawei δοκιμάζει ήδη την εναλλακτική της λύση στις υπηρεσίες Google

Η Huawei δοκιμάζει ήδη την εναλλακτική της λύση στις υπηρεσίες Google

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 48 λεπτά

Η Huawei δοκιμάζει ήδη το Huawei Mobile Services (HMS), μια σειρά εφαρμογών που προορίζονται να αντικαταστήσουν το Google Mobile Services (GMS), με Κινέζους χρήστες και προγραμματιστές στο οικοσύστημα της. Υπό αυτές τις συνθήκες, η εναλλακτική λύση της εταιρείας θα μπορούσε να προσγειωθεί στην Ευρώπη ήδη από το επόμενο έτος.

Φωτογραφική πίστωση: Huawei Central

Χωρίς άδεια Android, η Huawei έχει ήδη αναπτύξει τη δική της εναλλακτική λύση στις περισσότερες από τις εφαρμογές της Google, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google, του Google Pay ή του Gmail. Η κινεζική εταιρεία μόλις άρχισε να δοκιμάζει τη σειρά εφαρμογών της στην Κίνα, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από την Huawei Central.

Μια σουίτα beta, με τίτλο Βασική δοκιμή HMS, στην πραγματικότητα προσφέρεται σε προγραμματιστές στο οικοσύστημά του. Με βάση αυτήν τη σουίτα οι προγραμματιστές θα μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές για smartphone Huawei, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Harmony. Η δοκιμαστική έκδοση περιέχει επί του παρόντος 6 βασικά λογισμικά για την ενοποίηση της ανάπτυξης του οικοσυστήματος Huawei:

  • Παιχνίδι (εφαρμογή παιχνιδιών)
  • Fido & Safety (υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιώντας κλειδί ασφαλείας Fido)
  • Αγορά (υπηρεσία για αγορές εντός μιας εφαρμογής)
  • Ταυτότητα (ένα σύστημα για την επαλήθευση της ταυτότητας ενός χρήστη)
  • Σάρωση (εργαλείο σάρωσης κωδικών)
  • ML (μια υπηρεσία εμπλουτισμένη με μηχανική εκμάθηση και AI)

Ταυτόχρονα, η Huawei δοκιμάζει επίσης τις προεπιλεγμένες εφαρμογές HMS με χρήστες. Μεταξύ των εφαρμογών που προσφέρονται στους χρήστες, υπάρχουν υπηρεσίες που είναι ήδη γνωστές ως AppGallery (η νέα εναλλακτική λύση στο Play Store) ή Πρόγραμμα περιήγησης Huawei, Cloud Mobile Huawei, Θέματα Huawei, Μουσική Huawei, Βίντεο Huawei, Αναγνώστης Huawei ή ακόμη και Βοηθός Huawei. Αυτός είναι ο βοηθός φωνής γνωστός ως Xiaoyi στην Κίνα. Στην Ευρώπη, ο βοηθός θα μετονομαστεί σε Celia. Άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της εναλλακτικής λύσης στους Χάρτες Google, δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στη σουίτα.

Αυτές οι υπηρεσίες θα είναι προσβάσιμο μέσω συντόμευσης παρουσιάστε στην αρχική οθόνη των μελλοντικών τηλεφώνων της ομάδας. Προς το παρόν, το πρόγραμμα beta για τη δοκιμή αυτών των εναλλακτικών λύσεων στις λύσεις Google είναι ανοιχτό μόνο σε Κινέζους χρήστες. Οι περισσότερες από τις υπηρεσίες της σουίτας είναι ήδη διαθέσιμες σε συσκευές της μάρκας σε όλο τον κόσμο. Η δοκιμαστική έκδοση, που προορίζεται να αντικαταστήσει τα εργαλεία της Google, επομένως διακρίνεται κυρίως από το HMS Core Test, κιτ ανάπτυξης και βελτιωμένες εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: μια αμερικανική εταιρεία τελικά εξουσιοδοτείται να προμηθεύει μάρκες στην Huawei

Το HMS μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με τις υπηρεσίες της Google

Ακόμα σύμφωνα με το Huawei Central, είναι δυνατό ναεγκαταστήστε τις Huawei Mobile Services σε ένα smartphone που είναι ήδη εξοπλισμένο με υπηρεσίες Google. Δεν είναι αδύνατο η εταιρεία να αποφασίσει τελικά να αναπτύξει τη δική της λύση σε όλα τα προηγούμενα smartphone της, συμπεριλαμβανομένου του P30 ή του Mate 20. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι επηρεάζονται επίσης οι συσκευές που διατίθενται στην αγορά από τη θυγατρική Honor. Θα ενσωματώσει η Huawei το HMS στα smartphone που αναμένεται το 2020, συμπεριλαμβανομένων των P40s για παράδειγμα; Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Huawei Central