Η Huawei διασφαλίζει ότι το Harmony OS θα ανταγωνιστεί το iOS εντός 2 ετών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 14 Οκτωβρίου 2019 στις 14 ώρες και 34 λεπτά

Η Huawei εκτιμά ότι το Harmony OS, η εναλλακτική λύση στο εσωτερικό του Android, θα είναι τόσο δημοφιλές όσο το iOS τα επόμενα δύο χρόνια. Σε μια συνέντευξη, ο Ρεν Ζενγκφέι, ο ιδρυτής της κινεζικής ομάδας, μίλησε εκτενώς το μέλλον του οικιακού λειτουργικού συστήματος.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρεν Ζενγκφέι έδωσε συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο από το περιοδικό Fortune. Ένα πλήρες αντίγραφο της ανταλλαγής μεταξύ των δύο ανδρών δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον επίσημο ιστότοπο της Huawei. Πιστός στις συνήθειες του, ο διευθυντής ήταν πολύ σίγουρος για το μέλλον της εταιρείας που ίδρυσε το 1987 και για την επιτυχία του Harmony OS, του οικιακού φορητού λειτουργικού συστήματος που αναπτύχθηκε από την Huawei για να αντικαταστήσει το Android.

Harmony OS: Η Huawei εκτιμά ότι η εναλλακτική της λύση στο Android θα είναι τόσο διαδεδομένη όσο το iOS εντός 2 ετών

Ερωτηθείς για το λειτουργικό σύστημα, ο Ren Zhengfei το διαβεβαίωσεΤο Harmony OS θα έχει γίνει ισοδύναμο με iOS, Το λειτουργικό σύστημα της Apple ενσωματώθηκε σε iPhone, σε λιγότερο από δύο χρόνια. «Νομίζω ότι θα χρειαστούν λιγότερα από δύο έως τρία χρόνια. Δεδομένου ότι είμαι μέλος της διοίκησης της εταιρείας, πρέπει να είμαι λίγο πιο προσεκτικός όταν μιλάω για το χρονοδιάγραμμα. Διαφορετικά, διακινδυνεύω να ασκήσω υπερβολική πίεση στο προσωπικό μας. Αλλά στην πραγματικότητα, προσωπικά, δεν νομίζω ότι χρειάζονται δύο ή τρία ολόκληρα χρόνια » εξηγεί ο Ren Zhengfei.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei πειράζει ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα γρηγορότερα από το Android και το macOS

“Είμαστε λίγο αδύναμοι όταν πρόκειται για μεγάλες αρχιτεκτονικές λογισμικού” παραδέχεται τον ηγέτη. «Πρέπει να βελτιώσουμε τις δυνατότητες λογισμικού μας. Η εργασία σε ένα μεγάλο λειτουργικό σύστημα είναι δύσκολη, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε. Δεν λέμε απλώς ότι είμαστε σίγουροι. έχουμε ήδη αρχίσει να το κάνουμε » καθησυχάζει τον Ρεν Ζενγκφέι. Στην πραγματικότητα, η Huawei εργάζεται για την εναλλακτική της Android από το 2012.

Επί του παρόντος, το iOS κατέχει λίγο περισσότερο από το 10% του μεριδίου αγοράς του λειτουργικού συστήματος για κινητά παγκοσμίως. Μπροστά του, το Android ξεχωρίζει ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης με το 85% των μετοχών. Στο κάτω μέρος της κλίμακας είναι το KaiOS (λιγότερο από 5%) και το Windows Mobile (0,01%). Το λειτουργικό σύστημα Harmony πηγαίνει πραγματικά αμφισβητήστε το δυοπώλιο της Apple και της Google στα επόμενα χρόνια;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Counterpoint, το Harmony OS θα μπορούσε σε κάθε περίπτωση να καταλάβει το 2% του μεριδίου αγοράς από το 2020. Για να επιβάλει το λειτουργικό της σύστημα, η εταιρεία θα βασίζεται ιδιαίτερα στην επιτυχία της στην κινεζική αγορά. Στην πατρίδα της, η Huawei κατέχει όντως σχεδόν το 25% του μεριδίου αγοράς smartphone, έναντι 20% για τον αριθμό 2, την Apple. Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν μεγάλη επιτυχία για το λειτουργικό σύστημα του κατασκευαστή.

ΤΕΛΟΣ παντων, Η Huawei δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ένα smartphone στο Harmony OS. Η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει από τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Εάν συνεχιστούν οι περιορισμοί της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο κινεζικός όμιλος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει το P40 του με το Harmony OS και όχι το Android. Σε κάθε περίπτωση, αυτό ανακοίνωσε ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Huawei τον Σεπτέμβριο.

Η Huawei εξακολουθεί να προτιμά να συνεχίσει να χρησιμοποιεί Android

Ωστόσο, “Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το λειτουργικό σύστημα από την Google και παραμένουμε αφοσιωμένοι στη φιλική μας συνεργασία με την Google”, πειράζει τον Ρεν Ζενγκφέι. Ο Ντόναλντ Τραμπ αφού συμφώνησε να άρει ορισμένες από τις κυρώσεις, δεν είναι αδύνατο ότι η Google θα μπορεί πάλι να παράσχει στον κατασκευαστή άδεια Android. “Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εγκρίνει το αίτημα της Google” Ο Ren Zhengfei καταλήγει.