Η Huawei διακόπτει περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ως απάντηση στην εκτελεστική εντολή του Trump

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 23 λεπτά

Η Huawei ανακοινώνει την απώλεια 600 θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια από τις θυγατρικές της έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκεται στο Τέξας. Μια απάντηση στις κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Donald Trump εναντίον της. Και μια νέα συνέπεια για την αμερικανική οικονομία, ορισμένες εταιρείες υποφέρουν από το γεγονός ότι δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν την Huawei.

Η Huawei ανακοίνωσε στις 23 Ιουλίου 2019 ότι επρόκειτο να μειώσει περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει ο Le Figaro. Μια απόφαση που ελήφθη για αποζημίωση “Μείωση λειτουργιών” στο έδαφος, που προκλήθηκε από τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον της κινεζικής ομάδας. Πριν από μια εβδομάδα, η Huawei είχε ήδη προειδοποιήσει ότι θα αναγκαζόταν να απολύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, τώρα μπαίνουμε στο συγκεκριμένο.

Η Huawei διακόπτει περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι σχετικές θέσεις βρίσκονται στο Τέξας, στη θυγατρική έρευνα και ανάπτυξη Futurewei Technologies. «Αποφάσεις όπως αυτό δεν είναι ποτέ εύκολο να ληφθούν. Οι επιλέξιμοι υπάλληλοι θα λάβουν αποζημίωση αποζημίωσης », Είπε η Huawei. Είναι η σειρά της αμερικανικής οικονομίας να υποστεί τις συνέπειες του αποκλεισμού του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών. Και δεν τελείωσε.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump: ενημέρωση κατάστασης

Οι εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ υποφέρουν επίσης από τις κυρώσεις κατά της Huawei. Οι συνεργάτες του χάνουν έναν πολύτιμο σύμμαχο ικανό να καινοτομήσει και να επενδύσει μαζικά. Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, η Skyworks, η Qualcomm, η Texas Instruments και η Intel έχουν ήδη υποφέρει από έλλειμμα, δεδομένου ότι δεν μπορούν πλέον (εκτός εάν δοθεί ειδική άδεια από τις αρχές) να συνεργαστούν με την Huawei. Τελικά, η Google και η Microsoft θα μπορούσαν επίσης να υποφέρουν. Η αστάθεια της κατάστασης, η οποία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, προκαλεί επίσης κινήσεις πανικού στο χρηματιστήριο. Όχι για την Huawei, η οποία δεν αναφέρεται, αλλά για τους Αμερικανούς προμηθευτές της που εξαρτώνται εν μέρει από αυτήν.

Πηγή: Le Figaro