Η Huawei δεν θα κυκλοφορήσει smartphone με το Harmony OS το 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 40 λεπτά

Η Huawei δεν θα διαθέσει κανένα smartphone με το Harmony OS φέτος, ανακοινώνει ο αντιπρόεδρος του κινεζικού ομίλου. Προς το παρόν, ο κατασκευαστής προτιμά να συνεχίσει να χρησιμοποιεί Android στις συσκευές του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Huawei θεωρεί το λειτουργικό της σύστημα ως σχέδιο Β εάν οι κυρώσεις των ΗΠΑ συνεχίσουν και κλιμακωθούν. Άλλες συσκευές, όπως συνδεδεμένα ρολόγια, θα πρέπει ωστόσο να επωφελούνται από το λειτουργικό σύστημα.

Στις 9 Αυγούστου 2019, η Huawei άφησε το πέπλο στο Harmony OS, ένα οικιακό λειτουργικό σύστημα συμβατό με smartphone, tablet, υπολογιστές, τηλεοράσεις, ρολόγια και συνδεδεμένα αντικείμενα. Το λειτουργικό σύστημα θα εισέλθει στην κινεζική αγορά φέτος με το Honor Vision Smart TV. Από την πλευρά του κινητού, ο κατασκευαστής δεν είναι δεν είστε ακόμη έτοιμοι να τερματίσετε στο Android.

Harmony OS: Η Huawei δεν σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Android προς το παρόν

Σύμφωνα με τον Vincent Yang, αντιπρόεδρο της Huawei, κανένα smartphone εξοπλισμένο με λειτουργικό σύστημα Harmony δεν θα κυκλοφορήσει φέτος, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το CNET. Η μελλοντική ναυαρχίδα της μάρκας, πιθανώς το Mate 30, θα επωφεληθεί από το Android 10 και την επικάλυψη EMUI 10. Σε αντίθεση με τις φήμες, ένα Mate 30 Lite χωρίς Android δεν θα προσγειωθεί στην αγορά. Ο Ντόναλντ Τραμπ αφού συμφώνησε να χορηγήσει μια νέα ανάκληση 90 ημερών στον κατασκευαστή, η Huawei είναι ελεύθερη να χρησιμοποιεί Android μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο.

Προς το παρόν, η Huawei είναι απίθανο να λανσάρει ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Harmony, δήλωσε ο αντιπρόεδρος. “Θέλουμε να διατηρήσουμε ένα πρότυπο, ένα οικοσύστημα” εξηγεί ο ηγέτης. Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει εάν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. “Δεν ξέρουμε ποτέ” Ο Βίνσεντ Γιανγκ παραδέχεται. Σε κάθε περίπτωση, το Harmony OS παραμένει η τελευταία λύση του κατασκευαστή. Από την άλλη πλευρά, η Huawei σκοπεύει πλήρως να ξεκινήσει ένα συνδεδεμένο ρολόι εξοπλισμένο με Harmony OS αντί για Lite OS, το εσωτερικό λογισμικό που έχει ήδη ενσωματωθεί στο Watch GT.

Διαβάστε επίσης: Huawei Harmony OS – μερίδιο αγοράς ήδη 2% το 2020;

Επιπλέον, το Harmony OS απέχει πολύ από το να μπορεί να αντιπροσωπεύει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το Android. Για να επιβάλει το λειτουργικό του σύστημα στην αγορά, ο κινεζικός όμιλος θα πρέπει να πείσει τους προγραμματιστές να σχεδιάσουν συμβατές εφαρμογές. Ένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι τίποτα χωρίς μια ευρεία επιλογή εφαρμογών. Αυτό συνέβαλε επίσης στο θάνατο του Windows Phone. Αναγνωρίζοντας την πρόκληση, η Huawei θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην ανάπτυξη εφαρμογών. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: CNET