Η Huawei δεν επιδιώκει πλέον να αντικαταστήσει το Android: πολύ επικίνδυνο και μακρινό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες 02 λεπτά

Η Huawei δεν προσπαθεί πλέον να κάνει χωρίς Android: ένα από τα στελέχη της εταιρείας, Joy Tan, επιβεβαιώνει ότι τα επόμενα smartphone της εταιρείας θα λειτουργούν όλα στο λειτουργικό σύστημα που διατηρεί η Google. Ωστόσο, ο κατασκευαστής συνεχίζει τις προσπάθειές του να βρει εναλλακτικές λύσεις έναντι εφαρμογών Google, όπως το Play Store, τους Χάρτες Google ή ακόμα και το Gmail.

Η Huawei δεν ψάχνει πλέον μια εναλλακτική λύση για το Android / Credits: Phonandroid

Η Huawei συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να περιορίσει τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων. Η εταιρεία είχε προτείνει τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android με μια σπιτική εναλλακτική λύση, που ονομάστηκε HongMeng OS, Ark OS και τελικά Harmony OS – πριν από το backpedaling. Ένα από τα στελέχη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, Joy Tan, επιβεβαιώνει σήμερα ότι η Huawei θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android στα smartphone της: “Μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα Android δεδομένου ότι είναι ανοιχτού κώδικα, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες που βοηθούν τις εφαρμογές να ξεκινήσουν”.

Η Huawei δεν χρειάζεται να αντικαταστήσει το Android, μόνο τις εφαρμογές Google

Εμπλεγμένο στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, η Huawei χρειάζεται λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν γρηγορότερα. Επιπλέον, υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες Android στον κόσμο σήμερα, ειδικά στην Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία – προσφέροντάς τους ένα εναλλακτικό σύστημα φαίνεται αβέβαιο. Τέλος, το μεγαλύτερο τρέχον πρόβλημα για την Huawei είναι η απαγόρευση χρήσης εφαρμογών της σουίτας Google, οι οποίες μέχρι τώρα ήταν προεγκατεστημένες σε όλα τα smartphone της.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei συνεχίζει να σαγηνεύει τους Γάλλους παρά την απώλεια της άδειας Android της

Η Huawei αναπτύσσει τις υπηρεσίες Huawei Mobile Services, που ισοδυναμούν με τις Υπηρεσίες Google για κινητά – το όνομα της σουίτας εφαρμογών Google που είναι προεγκατεστημένα σε smartphone εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, απέχει ακόμη πολύ από το να μετρηθεί έναντι της σουίτας των εφαρμογών Google. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα χρειαστεί πολύς χρόνος η εταιρεία πριν φτάσει στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο αμερικανικός γίγαντας. Σκεφτόμαστε συγκεκριμένα τους Χάρτες Google, οι οποίοι βασίζονται σε πολύ μακροχρόνιες εργασίες χαρτογράφησης στο πεδίο ή ακόμα και στο Play Store.

Η Huawei προσφέρει μια εναλλακτική λύση, το App Gallery, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται να προσελκύσει προγραμματιστές εφαρμογών εκτός της Κίνας. «Ναι, πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για αυτό το οικοσύστημα. αλλά θα χρειαστεί λίγη ώρα για να χτιστεί », αναγνωρίζει τον ηγέτη.

Πηγή: Gizchina