Η Huawei αρχειοθετεί ένα νέο όνομα για το εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα στο Android: Harmony

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 20 λεπτά

Η Huawei καταγράφει την επωνυμία Harmony στην Ευρώπη. Θα μπορούσε να γίνει η διεθνής εμπορική ονομασία για το εναλλακτικό λειτουργικό του σύστημα σε Android, γνωστό ως HongMeng OS στην Κίνα. Μέχρι τώρα, μιλούσαμε για το Ark OS ή ακόμα και το Oak OS.

Ενώ η Huawei εξακολουθεί να μην γνωρίζει εάν θα είναι σε θέση να ανακτήσει την άδεια Android της και να προσφέρει υπηρεσίες Google στα επόμενα smartphone της, ο κατασκευαστής αναπτύσσει παράλληλα ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα ως εφεδρική λύση. Και αυτό θα μπορούσε να ονομάζεται Αρμονία από εμάς. Όπως επισημάνθηκε από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης LetsGoDigital, η Huawei υπέβαλε αυτό το όνομα για ένα κινητό λειτουργικό σύστημα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Το αίτημα χρονολογείται από τις 12 Ιουλίου 2019 και επικυρώνεται.

Huawei: μετά το HongMeng OS και το Ark OS, εδώ είναι το Harmony

Ως υπενθύμιση, η Huawei θα πρέπει να επιλέξει το όνομα του HongMeng OS για το σύστημά της στην κινεζική αγορά. Ένα όνομα που δεν σημαίνει πολλά για τους ευρωπαίους και διεθνείς καταναλωτές. Γι ‘αυτό πρέπει να υιοθετήσει ένα άλλο όνομα εκτός της Κίνας. Μέχρι τώρα, μιλούσαμε συχνά για το Ark OS, ένα σήμα κατατεθέν επίσης στο EUIPO. Στη συνέχεια, ακούσαμε για ένα OS OS, μέσω μιας κινεζικής πηγής αυτή τη φορά.

Διαβάστε επίσης: OS Android ή Hongmeng; Η Huawei δεν έχει ακόμη αποφασίσει τη μοίρα των μελλοντικών smartphone της

Ως εκ τούτου, η Huawei δεν φαίνεται ακόμη σταθερή στην επιλογή του ονόματος του λειτουργικού της συστήματος για τις διεθνείς αγορές. Φυσικά δεν υπάρχει βιασύνη: ο κατασκευαστής εξακολουθεί να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει Android και φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ελαττώνουν την πίεση λίγο πρόσφατα. Εξακολουθούμε να σημειώνουμε ότι η Huawei θα έστελνε ένα μήνυμα πολύ αποφασίζοντας να ονομάσει το λειτουργικό της σύστημα Harmony στο περιβάλλον χάος. Οι αναφορές ισχυρίζονται ότι η Huawei θα λανσάρει το HongMeng OS ήδη από τον Οκτώβριο στην Κίνα και ότι θα είναι πολύ ταχύτερη από το Android ή το iOS.

Πηγή: LetsGoDigital