Η Huawei αρνείται τη λήψη ειδικής βοήθειας από την κινεζική κυβέρνηση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Σε απάντηση σε δύο άρθρα που δημοσίευσε η Wall Street Journal, η Huawei εξέδωσε δελτίο τύπου επιβεβαιώνοντας την πλήρη ανεξαρτησία της από την κινεζική κυβέρνηση. Η εταιρεία αρνείται ότι έχει λάβει ειδική βοήθεια, ενώ η αμερικανική καθημερινή εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Huawei έχει λάβει περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια.

Σε λιγότερο από 24 ώρες, η Wall Street Journal δημοσίευσε δύο άρθρα σχετικά με την Huawei. Δύο άρθρα που είναι προφανώς αμφιλεγόμενα, επειδή επιβεβαιώνουν ότι η κινεζική εταιρεία, που εξακολουθεί να είναι μαχητική παρά το εμπάργκο που διήρκεσε περισσότερο από έξι μήνες, θα είχε ωφεληθεί από την ουσιαστική βοήθεια της κινεζικής κυβέρνησης. Φυσικά, η Huawei αρνήθηκε γρήγορα όλες τις πληροφορίες που δημοσίευσε η αμερικανική καθημερινή.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei υποβάλλει καταγγελία εναντίον ειδικού που ισχυρίζεται ότι η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει τα πάντα

Έτσι η ιστορία ξεκινά χθες, την ημέρα των Χριστουγέννων. Η Wall Street Journal δημοσιεύει δύο άρθρα. Το πρώτο αποκαλύπτει οικονομική βοήθεια που προσφέρει στον κατασκευαστή η κινεζική κυβέρνηση. Το αναφερόμενο ποσό είναι εκπληκτικό: 75 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης εξηγεί ότι το ποσό αυτό θα εξυπηρετούσε τη Huawei για τη χρηματοδότηση της διεθνούς ανάπτυξης, αλλά και για την ανταγωνιστικότητά της κατά την περίοδο της κρίσης που αντιμετωπίζει η εταιρεία από τον Απρίλιο του 2020. Σημειώστε ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες από μεγάλης κλίμακας για υποστήριξη από ορισμένα κράτη, απλώς και μόνο επειδή η ανταγωνιστικότητα καθιστά δυνατή τη διατήρηση (ή τη δημιουργία) θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei δεν είναι υπό εντολή της Κίνας παρέχει ένα πλαίσιο

Σε ένα δεύτερο άρθρο, η εφημερίδα αναφέρει λεπτομερώς τον υπολογισμό της για να φτάσει στα διάσημα 75 δισεκατομμύρια δολάρια. 46 δισεκατομμύρια δολάρια θα προέρχονταν από διάφορα δάνεια που χορηγούνται στην επιχείρηση και επιχορηγήσεις. 26 δισεκατομμύρια δολάρια θα είχαν προσφερθεί χάρη φορολογικές περικοπές. Θα είχαν χορηγηθεί μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή επιδοτήσεων γης.

Κατηγορική άρνηση

Μετά από αυτές τις δύο δημοσιεύσεις, η Huawei πήρε το λόγο δημοσιεύοντας ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα (το οποίο μπορείτε να βρείτε παρακάτω). Σε αυτήν την ακολουθία βίντεο, η οποία διαρκεί περίπου 5 λεπτά, ο εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας αρνείται όλες τις πληροφορίες που μεταδίδει η καθημερινή. Το επιβεβαιώνει αυτό Η Huawei δεν έλαβε ειδική μεταχείριση και ότι η εταιρεία δεν χρειάζεται βοήθεια επενδύοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη. Εκτιμά ότι οι πληροφορίες της Wall Street Journal είναι λανθασμένες και τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι λανθασμένα.

Πηγή: Wall Street Journal