Η Huawei απειλεί να μποϊκοτάρει όλες τις αμερικανικές εταιρείες μέσα σε λίγα χρόνια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 48 λεπτά

Η Huawei απειλεί να τερματίσει όλες τις τεχνολογίες που προσφέρουν οι αμερικανικές εταιρείες. Απαγορευμένος από την αμερικανική αγορά με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, ο κινεζικός όμιλος έχει ήδη καταφέρει να καταρτίσει ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που συνεχιστούν οι κυρώσεις. Μέσα σε λίγα χρόνια, ο κινέζος κατασκευαστής θα μπορούσε να είναι εντελώς ανεξάρτητος από τους προμηθευτές του που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι CNN, ο Ren Zhengfei, ιδρυτής της Huawei, συζήτησε για άλλη μια φορά το μέλλον της ομάδας, αναφέρει τους συναδέλφους μας από την IT Home. Αρχικά, ο διευθυντής το επιβεβαίωσε Η Google δεν μπόρεσε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αντίθεση με τη Micron ή τη Microsoft. Επομένως, ο κατασκευαστής δεν είναι έτοιμος να ανακτήσει την άδεια χρήσης του Android.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei μπορεί να κάνει χωρίς Google και Android – το να γίνετε νούμερο 1 είναι μόνο θέμα χρόνου

Η Huawei έχει πολύ φιλόδοξο σχέδιο Β, λέει ο Ren Zhengfei

Στερούμενη από τις υπηρεσίες Google, η Huawei ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο την ανάπτυξη της δικής της σειράς εφαρμογών, των υπηρεσιών Huawei Mobile Services. Επιπλέον, η εταιρεία δοκιμάζει ήδη την εναλλακτική της λύση με Κινέζους χρήστες. “Πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε το δικό μας παγκόσμιο οικοσύστημα τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια” διαβεβαιώνει τον Ren Zhengfei, σε σχέση με το Harmony OS, το οικιακό λειτουργικό σύστημα που προορίζεται να αντικαταστήσει το Android. Πριν από λίγους μήνες, διαβεβαίωσε ήδη ότι το Harmony OS θα είναι τόσο δημοφιλές όσο το iOS εντός δύο ετών. Όπως πάντα, ο δισεκατομμυριούχος δείχνει ακλόνητη εμπιστοσύνη. “Έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο Β” υπογραμμίζει τον επιχειρηματία.

Στο υπόλοιπο της συνέντευξης, ο Ren Zhengfei προχωρά ακόμη περισσότερο. “Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν στις εταιρείες τους να μας προμηθεύουν προϊόντα, έχουμε άλλες επιλογές” διαβεβαιώνει τον ιδρυτή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα από την πλευρά του υλικού. Από το Mate 30, η Huawei δεν χρησιμοποιεί πλέον αμερικανικά εξαρτήματα στα smartphone της. Η ομάδα εγκατέλειψε κυρίως τις τεχνολογίες Qorvo ή Skyworks και έριξε τα τσιπ Wi-Fi και Bluetooth της Broadcom.

Για να απαλλαγεί από τεχνολογίες καταγωγής ΗΠΑ, η Huawei βασίζεται τόσο σε εσωτερικά εξαρτήματα είτε σε προϊόντα που παρέχονται από ξένους συνεργάτες, όπως η Murata, μια ιαπωνική εταιρεία. “Εάν αυτές οι επιλογές γίνουν ώριμες και σταθερές, δεν νομίζω ότι θα συνεργαστούμε ξανά με αμερικανικές εταιρείες” απειλεί τον Ρεν Ζενγκφέι. Στα επόμενα χρόνια, Η Huawei σκοπεύει επομένως να μποϊκοτάρει όλες τις αμερικανικές εταιρείες ως απάντηση στις ενέργειες που ανέλαβε η κυβέρνηση Τραμπ. Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για εταιρείες όπως η Intel, η AMD, η Qualcomm ή ακόμη και η Neophotonics, των οποίων ο κύκλος εργασιών εξαρτάται κυρίως από την Huawei. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: IT Home