Η Huawei απειλεί να αντικαταστήσει το Android με το Harmony OS τον Μάιο του 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 04 λεπτά

Η Huawei συνεχίζει να φυσάει ζεστά και κρύα στο λειτουργικό σύστημα Harmony OS. Ο κινέζος κατασκευαστής λέει τώρα ότι είναι έτοιμος να αντικαταστήσει το Android στα smartphone του εντός 6 έως 9 μηνών εάν δεν αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις. Τα Huawei P40s, που αναμένονται τον Μάρτιο, θα υποστούν την ίδια μοίρα με το Mate 30;

Σε εξέλιξη σε μεγάλο απόρρητο από το 2012, το λειτουργικό σύστημα Harmony OS μπορεί να είναι έτοιμο αντικαταστήστε το Android σε smartphone από την Huawei και τη θυγατρική της Honor από τον Μάιο του 2020, διαβεβαιώνει τον Vincent Pang, αντιπρόεδρο του κινεζικού ομίλου. “Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, έχουμε ήδη χάσει την έναρξη μιας ναυαρχίδας” εξηγεί ο Vincent Pang σε συνέντευξη με τους συναδέλφους μας στο Business Insider. Ο άνθρωπος καθορίζει ” ότι το Harmony OS δεν αντικαθιστά το Android, είναι μια νέα γενιά Android ». Όπως ανακοινώθηκε, το λειτουργικό σύστημα θα βασίζεται προφανώς στο AOSP, την έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος.

Ο ηγέτης προκαλεί την χαοτική κυκλοφορία των Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro. Εξαιρουμένης της αμερικανικής αγοράς, η Huawei δεν μπόρεσε να αποκτήσει άδεια Android για τα δύο νέα της smartphone. Επομένως, το Mate 30 στερείται υπηρεσιών και εφαρμογών Google, συμπεριλαμβανομένου του πολύτιμου Play Store. Κατά συνέπεια, η εταιρεία προτίμησε να αναβάλει την κυκλοφορία του εύρους διεθνώς. Το Mate 30s κυκλοφόρησε μόνο στην κινεζική αγορά.

Ο Vincent Pang διασφαλίζει ότι η Huawei είναι έτοιμη αναπτύξτε το Harmony OS εντός 6 έως 9 μηνών εάν συνεχιστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, η Huawei θα μπορούσε ωστόσο να ανακτήσει την άδεια Android της κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα Νοεμβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί στην πραγματικότητα να χορηγήσει εξαιρέσεις σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να διαπραγματευτούν με την κινεζική ομάδα. Εταιρείες όπως η Google θα μπορούσαν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από αυτό.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei ζητά από τους καλύτερους χάκερ στον κόσμο να εντοπίσουν σφάλματα Harmony OS

Θα στερηθεί το Huawei P40 από το Google Play Store;

Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν τα Huawei P40 και P40 Pro θα υποστεί την ίδια μοίρα με το Mate 30s αν ο Donald Trump δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του. Αναμένονται τον Μάρτιο του 2020, τα δύο smartphone θα μπορούσαν κάλλιστα να στερηθούν την άδεια Android και τις υπηρεσίες Google.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Vincent Pang, Το Harmony OS δεν θα ήταν έτοιμο εγκαίρως για να εξοπλίσει τις ναυαρχίδες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Huawei, πίστευε ότι τα P40s θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα smartphone που εκμεταλλεύτηκαν το Harmony OS αντί του Android. Προς το παρόν, το μέλλον των 2 smartphone παραμένει αβέβαιο. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Business Insider