Η Huawei αντιδρά στη νέα ανάκαμψη των ΗΠΑ: η κατάσταση παραμένει εξίσου άδικη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες 06 λεπτά

Η Huawei μόλις αντέδρασε στη νέα επέκταση 90 ημερών που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να διατηρούν εμπορικές σχέσεις με τον κατασκευαστή. Η εταιρεία τονίζει ότι το μέτρο δεν θα έχει αντίκτυπο και επιμένει ότι η διοίκηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει άδικα την Huawei.

Huawei είπε τη Δευτέρα ότι η επέκταση των 90 ημερών στις ΗΠΑ που επιτρέπει στις εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ να συναλλάσσονται με την Huawei δεν θα έχει “Σημαντική επίδραση με οποιονδήποτε τρόπο στις υποθέσεις της εταιρείας”. Και προσθέστε: “Αυτή η απόφαση επίσης δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Huawei εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται άδικα.”

Στη διαδικασία, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας είπε την Τρίτη: “Προτρέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να κάνουν κατάχρηση των ελέγχων των εξαγωγών για να κάνουν διακρίσεις εις βάρος επιχειρήσεων από άλλες χώρες στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και να σταματήσουν να πολιτικοποιούν ένα εμπορικό πρόβλημα”.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross ανακοίνωσε την παράταση της ανάκλησης που επιτρέπει στην Huawei να συνεχίσει να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες. “Η προσωρινή επέκταση της γενικής άδειας θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών που διαφορετικά θα ήταν σε λευκές περιοχές.”

Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται επειγόντως τον εξοπλισμό της εταιρείας για να καλύψουν τις λιγότερο πυκνές περιοχές της χώρας σε 3G και 4G. Παρά αυτές τις ανάγκες, η Huawei παραμένει στη λίστα οντοτήτων – η μαύρη λίστα εταιρειών. personae non grata στις ΗΠΑ. Ένας από τους πιο σοβαρούς περιορισμούς παραμένει η αδυναμία απόκτησης νέας άδειας Android που θα επέτρεπε στην Huawei να προεγκαταστήσει εφαρμογές Google σε smartphone.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump – ενημέρωση κατάστασης

Σουίτα που περιλαμβάνει το Google Play Store, τους Χάρτες Google, καθώς και πολλές άλλες βασικές εφαρμογές. Η Huawei διπλασιάζει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, οι οποίες εξακολουθούν να φαίνονται κακές σε σύγκριση με τους αντίστοιχους της Google. Συνεπώς, η κατάσταση παραμένει ανασταλμένη από τη διαπραγμάτευση μιας εμπορικής συμφωνίας … η οποία φαίνεται να εμποδίζεται. ημιτονοειδές.