Η Huawei ανακοινώνει αύξηση 29% στις πωλήσεις smartphone παρά το διάταγμα του Trump

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 03 λεπτά

Η Huawei μόλις ανακοίνωσε αύξηση 29% στις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως σε σύγκριση με το 2018. Παρά τα μέτρα που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση, ο κινεζικός όμιλος συνεχίζει να συναντά με επιτυχία. Ακόμα στερείται άδειας Android, η Huawei πρέπει ωστόσο να περιμένει ένα πολύ πιο σκοτεινό τέταρτο τρίμηνο.

Η Huawei μόλις σήκωσε το πέπλο οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Reuters. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, ο κινεζικός όμιλος σημείωσε κύκλο εργασιών κατά 27%, ιδίως χάρη στην επιτυχία των smartphone που ξεκίνησαν πριν από τις κυρώσεις του Donald Trump. Πιστεύουμε ιδιαίτερα τα Huawei P30 και P30 Pro που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάρτιο. Μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2019, η Huawei πούλησε πράγματι 10 εκατομμύρια P30.

Η Huawei πούλησε 185 εκατομμύρια smartphone φέτος παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η εταιρεία συζήτησε επίσης τα συνολικά αποτελέσματα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Κατά τη διάρκεια αυτών των 9 μηνών, η Huawei σημείωσε κύκλο εργασιών 610,8 δισεκατομμυρίων γιουάν (77,76 δισεκατομμύρια ευρώ), αύξηση 24 , 4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. Ο όμιλος ανακοινώνει επίσης έσοδα 165,29 δισεκατομμυρίων γιουάν (21,04 δισεκατομμύρια ευρώ), αύξηση 27% σε σύγκριση με πέρυσι. “Η ισχυρή μας απόδοση συνεχίζεται το τρίτο τρίμηνο και δείχνει την εμπιστοσύνη των πελατών μας στην Huawei, την τεχνολογία και τις υπηρεσίες μας, παρά τις ενέργειες και τους ισχυρισμούς ορισμένων κυβερνήσεων” είπε εκπρόσωπος της Huawei.

Παρά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Trump, η Huawei κατάφερε να πουλήσει 185 εκατομμύρια smartphone παγκοσμίως. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Strategy Analytics, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 29% σε σύγκριση με τα πρώτα εννέα του 2018. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η ετήσια αύξηση ήταν ακόμη 39%. Το διάταγμα Trump συνεπώς μείωσε απότομα την ανάπτυξη του τμήματος κινητής τηλεφωνίας του ομίλου. “Οι πωλήσεις της Huawei στο εξωτερικό ανέκαμψαν γρήγορα το τρίτο τρίμηνο, αλλά δεν έχουν ακόμη ανακτήσει τα επίπεδα απαγόρευσης πριν από τις ΗΠΑ.” εξηγεί ο Canalys.

Στην πραγματικότητα, η Huawei κατάφερε να διατηρήσει τις ευχαριστίες του προσώπου στα πολλά smartphone που πουλήθηκαν και κυκλοφόρησαν πριν από το διάταγμα του Τραμπ. Τους πρώτους 5 μήνες του 2019, η Huawei πούλησε πράγματι 100 εκατομμύρια τηλέφωνα. Μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, η εταιρεία πούλησε επομένως μόνο 85 εκατομμύρια επιπλέον μονάδες. Είναι εντυπωσιακό δεδομένου του τρέχοντος πλαισίου.

Η Huawei πρέπει να περιμένει ένα σκληρό τέλος για το έτος

«Το αποτέλεσμα του τρίτου τριμήνου είναι πραγματικά εντυπωσιακό, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια πίεση που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν από συσκευές που ξεκίνησαν πριν από την απαγόρευση των ΗΠΑ. Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι επομένως ακόμα δυσοίωνες » Τα Canalys μπερδεύουν. Εάν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου παραμένουν ιδιαίτερα θετικά, τα αποτελέσματα του τέταρτου και του τελευταίου τριμήνου του έτους δεν φαίνονται καλά.

Χωρίς άδεια Android, η Huawei δεν έχει κυκλοφορήσει το Mate 30 στην ευρωπαϊκή αγορά. Η απουσία των Mate 30s στην Ευρώπη κινδυνεύει να μειώσει τα επόμενα αποτελέσματα του ομίλου. Ανεξάρτητα, η Huawei έχει υποσχεθεί να διαθέσει το Mate 30 στη Γαλλία μέχρι το τέλος του έτους. Χωρίς τις εφαρμογές της Google, η ναυαρχίδα θα πρέπει να έχει μικτή επιτυχία. Προς το παρόν, το smartphone διατίθεται στην αγορά μόνο στην Κίνα. Στην πατρίδα της, η Huawei απολαμβάνει επιτυχία με το Mate 30. Εδώ και πάλι, η εταιρεία θα μπορούσε βασιστείτε στην πίστη των Κινέζων καταναλωτών για να πληροί τις τιμές πωλήσεων. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Reuters