Η Huawei ανακοινώνει έσοδα 23% παρά το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 27 λεπτά

Η Huawei μόλις ανακοίνωσε τον κύκλο εργασιών της κατά 23% για το πρώτο εξάμηνο του 2019. Παρά τις κυρώσεις που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο κινέζος κατασκευαστής έχει ήδη πουλήσει έως και 118 εκατομμύρια smartphone στον κόσμο φέτος. Ακόμα στη μαύρη λίστα, ο κατασκευαστής αναμένει ότι η ανάπτυξη θα μειωθεί τους επόμενους μήνες.

Παρά την κρίση, η Huawei καταγράφει μια απότομη αύξηση του κύκλου εργασιών της, ανακοινώνει τον κινεζικό όμιλο σε δελτίο τύπου. Κατά τους πρώτους 6 μήνες του έτους, η εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 401,3 δισεκατομμυρίων γιουάν ή 52,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εκτελεστική εντολή του Donald Trump που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο είχε μόνο περιορισμένη επίδραση στα άμεσα αποτελέσματα της εταιρείας.

Απαγορευμένη από την αγορά των ΗΠΑ, η Huawei διατηρεί τη δεύτερη θέση στην αγορά smartphone

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η Huawei πέρασε 118 εκατομμύρια smartphone (Η τιμή συμπεριλαμβάνεται) παγκοσμίως, αύξηση 24% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018. Ως υπενθύμιση, ο όμιλος είχε ήδη ανακοινώσει ότι είχε πουλήσει 100 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, λίγο πριν από τους αμερικανικούς περιορισμούς. Χάρη σε αυτές τις εξαιρετικές φιγούρες, ο κατασκευαστής παραμένει ο δεύτερος παγκόσμιος αριθμός στην αγορά smartphone, μπροστά από την Apple και πίσω από τη Samsung, τον αιώνιο ηγέτη στον τομέα. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η Huawei θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει το ρεκόρ πωλήσεών της, ιδίως χάρη στην επιτυχία της στην κινεζική αγορά. Από την πλευρά της, η Huawei δεν είναι τόσο αισιόδοξη.

“Το εισόδημα αυξήθηκε γρήγορα μέχρι τον Μάιο” Ο πρόεδρος της Huawei Liang Hua εξηγεί. «Με βάση τα θεμέλια που θέσαμε στο πρώτο εξάμηνο του έτους, συνεχίζουμε να βιώνουμε ανάπτυξη ακόμα και μετά τη μαύρη λίστα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε δυσκολίες στο μέλλον » πειράζει τον διευθυντή. Ο άντρας πιστεύει ακόμη και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της μάρκας μπορεί να επιβραδυνθεί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Huawei δεν ελπίζει πλέον να εκτοξεύσει τη Samsung από το 2020. Η εταιρεία περιμένει ακόμη μείωση 40 έως 60% στις πωλήσεις smartphone διεθνώς το 2019.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία. Είμαστε απόλυτα σίγουροι στο μέλλον και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε όπως είχε προγραμματιστεί » Η Λιανγκ Χούα υπόσχεται. “Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Huawei θα εισέλθει σε μια νέα φάση ανάπτυξης μόλις τελειώσει το χειρότερο” υπογραμμίζει το πλαίσιο. Από την πλευρά του, ο Ren Zhengfei, πιστεύει ότι η Huawei “ θα ανακτήσει τη ζωτικότητά του από το 2021

Προς το παρόν, η Huawei δεν είναι ακόμα έξω από το δάσος. Παρά την χαλάρωση που υποσχέθηκε ο Donald Trump, η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακτήσει οριστικά την άδεια Android της. Ομοίως, οι προμηθευτές των ΗΠΑ εξακολουθούν να μην έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύονται με την Huawei. Υπό αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία στρέφεται προς το παρόν σε ασιατικές εναλλακτικές λύσεις. Από το 2021, η Huawei ελπίζει να μπορεί να βασίζεται στις δικές της τεχνολογίες σε περίπτωση που η σύγκρουση συνεχιστεί. Θα καταφέρει η Huawei να ανταγωνιστεί την Apple και τη Samsung τους επόμενους μήνες, παρά τις δυσκολίες της; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.