Η Huawei ανέπτυξε ένα ηχείο συνδεδεμένο με τον Βοηθό Google πριν από το διάταγμα Trump

Ο Βοηθός Google σας ακολουθεί τώρα γύρω από το σπίτι

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 27 λεπτά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei εγκατέλειψε ένα έργο συνδεδεμένων ηχείων στο πλαίσιο του Βοηθού Google στο οποίο συνεργάστηκε με την εταιρεία Mountain View. Η κυκλοφορία είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 στο IFA στο Βερολίνο, αλλά οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της κινεζικής ομάδας θα άλλαζαν την κατάσταση.

Η Huawei βρισκόταν στα πρόθυρα να παρουσιάσει ένα νέο συνδεδεμένο ηχείο υπό τον Βοηθό Google προτού στοχοποιηθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ ως μέρος του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, αποκαλύπτει η The Information. Ο κατασκευαστής είχε ως στόχο να λανσάρει το προϊόν στο IFA 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Η Huawei και η Google συνεργάζονται στο έξυπνο ηχείο, η οποία έχει προγραμματιστεί για το IFA 2019

Αλλά το έργο έχει πλέον ακυρωθεί. Το περιθώριο της μάρκας μειώνεται σημαντικά, τόσο όσον αφορά τις σχέσεις του με την Google όσο και με τους διανομείς που θα μπορούσαν να έχουν εμπορεύσει τη συσκευή στην αμερικανική αγορά. Δεν έχουμε λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό ή τις λειτουργίες του συνδεδεμένου ηχείου: γνωρίζουμε μόνο ότι είχε προετοιμαστεί για περίπου ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump: ενημέρωση κατάστασης

Εν πάση περιπτώσει είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Huawei και η Google είχαν πλησιάσει πολύ τους μήνες πριν από το διάταγμα του Τραμπ. Εκτός από αυτό το έργο έξυπνων ηχείων στο Assistant, το Huawei Mate 20 Pro έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Android 10 Q beta, ένα πρώτο για ένα smartphone της μάρκας. Μένει να δούμε αν το έργο του συνδεδεμένου ηχείου απλώς αναστέλλεται ή εγκαταλείπεται εντελώς. Ενώ η Huawei υποψιάζεται ότι είναι κοντά στις κινεζικές αρχές και την κατασκοπεία, είναι αλήθεια ότι το πλαίσιο είναι πραγματικά κακό για να ξεκινήσει ένα συνδεδεμένο ηχείο. Ένα λάθος που έκανε το Facebook, το οποίο ξεκίνησε το ηχείο που συνδέεται με το Portal λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Η Google, η Amazon και η Apple προσδένονται επίσης τακτικά στη χρήση των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία από τους Βοηθούς, Alexa και Siri.

Πηγή: Οι πληροφορίες