Η Huawei αγοράζει όλο και περισσότερα γαλλικά και ευρωπαϊκά λόγω του εμπορικού πολέμου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 27 λεπτά

Η Huawei στρέφεται προς την Ευρώπη και τη Γαλλία επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει να σφυρηλατεί εμπορικές σχέσεις με αμερικανικές εταιρείες – μία από τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Η ομάδα είναι ήδη ο κορυφαίος Κινέζος εργοδότης στη Γαλλία και σκοπεύει να ενισχύσει τους δεσμούς της με τους παίκτες της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Παρά τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, η Huawei συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδά της – αλλά με μια νέα στρατηγική. Η εταιρεία Ren Zhengfei δεν μπορεί πλέον να προμηθεύεται από αμερικανικές εταιρείες ή να χρησιμοποιεί αμερικανικές τεχνολογίες. Ωστόσο, βρήκε, στην Ευρώπη, και ειδικά στη Γαλλία, μια ευχάριστη πτώση. Στη Γαλλία, η Huawei είναι ήδη – μακράν – ο μεγαλύτερος Κινέζος εργοδότης. Όπως αποκαλύπτει ένα άρθρο στο Le Parisien, το βιβλίο παραγγελιών του ομίλου στη Γαλλία αντιπροσώπευε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,79 δισεκατομμύρια ευρώ) τα τελευταία πέντε χρόνια.

Huawei: ο εμπορικός πόλεμος είναι μια ευκαιρία για εταιρείες στη Γαλλία και την Ευρώπη

Η εταιρεία είναι εταίρος 280 εταιρειών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Thales, Sodexo, PSA, Bolloré και Orange Business Services. Αλλά και μεγάλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι που έχουν θυγατρικές στη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, την Ιταλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η STMicroElectronics. Ο όγκος αγορών του ομίλου στη Γαλλία αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% έως το τέλος του 2019. Δεδομένου του οικονομικού βάρους της Huawei, το γεγονός ότι η εταιρεία στρέφεται στην Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγήσει σε spinoffs σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019, η εταιρεία πέτυχε κύκλο εργασιών 52,3 δισ. Ευρώ, αύξηση 23%. Ένας αξιωματούχος της Huawei επισημαίνει, όπως ανέφερε ο Le Parisien, ότι η διεθνής κατάσταση «Είναι επίσης μια ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί η Huawei δεν μπορεί να δουλέψει μόνη της». Ωστόσο, το μέλλον της ομάδας παραμένει σε μια σειρά από ερωτήσεις – ιδίως εκείνες των υποθετικών εναλλακτικών λύσεων σε ορισμένες τεχνολογίες, όπως η αρχιτεκτονική των επεξεργαστών ARM.

Πηγή: Le Parisien