Η Huawei έχει ήδη πουλήσει 200 ​​εκατομμύρια smartphone το 2019, ρεκόρ παρά τις κυρώσεις

Η Huawei δοκιμάζει ήδη την εναλλακτική της λύση στις υπηρεσίες Google

Μετατόπιση. ο 29 Οκτωβρίου 2019 στις 11 ώρες και 43 λεπτά

Η Huawei πούλησε 200 εκατομμύρια smartphone παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2019. Παρά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Trump, ο κινέζος κατασκευαστής κατάφερε να νικήσει το ρεκόρ το 2018 με λίγο περισσότερο από δύο μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, ο κατασκευαστής δεν θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει την αντίπαλό της Samsung σύντομα.

Στερούμενη από άδεια χρήσης Android και εφαρμογές Google, η Huawei συνεχίζει να συναντά με τεράστια επιτυχία. Στο Twitter, ο κινεζικός όμιλος ισχυρίζεται ότι πούλησε 200 εκατομμύρια τηλέφωνα φέτος. Η εταιρεία λέει ότι έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων του περασμένου έτους 64 ημέρες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Το 2018, τα 200 εκατομμύρια τερματικά που πωλήθηκαν ξεπεράστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου. Πέρυσι, η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει την Apple.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei δεν επιδιώκει πλέον να αντικαταστήσει το Android – είναι πολύ επικίνδυνο και πολύ μακριά

Η Huawei συνεχίζει να πωλεί smartphone όπως ζεστά κέικ παρά το διάταγμα του Τραμπ

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Huawei σημείωσε σημαντικό κύκλο εργασιών 610,8 δισεκατομμυρίων γιουάν (77,76 δισεκατομμύρια ευρώ) μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2019, αύξηση 24,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι έχει πουλήσει 185 εκατομμύρια smartphone από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο.

Επομένως, η Huawei πούλησε 15 εκατομμύρια τερματικά τον περασμένο μήνα. Είναι επομένως λίγο λιγότερο από ό, τι πριν από τις αμερικανικές κυρώσεις. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 5 μηνών του έτους, 100 εκατομμύρια Huawei και τα θυγατρικά της κινητά τηλέφωνα πωλήθηκαν παγκοσμίως. Κατά μέσο όρο, ο όμιλος επομένως πούλησε 20 εκατομμύρια smartphone κάθε μήνα.

Ό, τι κι αν λέει ο κατασκευαστής, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών επιβραδύνει (ελαφρώς) την ανάπτυξή του. Η εταιρεία ενδέχεται να μην επιτύχει τον αρχικό ετήσιο στόχο της για πώληση 250 εκατομμυρίων smartphone. Ωστόσο, η Huawei έχει ακόμα ένα πλήρες τρίμηνο και την περίοδο των διακοπών, για να πουλήσει 50 εκατομμύρια συσκευές.

Χωρίς το Mate 30 στη διεθνή αγορά, είναι απίθανο ο κατασκευαστής να είναι σε θέση να επιμείνει στους στόχους του. Ωστόσο, η Huawei έχει υποσχεθεί να διαθέσει το Mate 30 στη Γαλλία μέχρι το τέλος του έτους. Χωρίς το Google Play Store, το smartphone θα έχει μικτή επιτυχία. Σύμφωνα με τον Guo Minghao, αναλυτή της Tianfeng Securities, η Huawei θα τελειώσει το έτος με 230 εκατομμύρια τηλέφωνα που πωλούνται παγκοσμίως. Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο, αυτός ο δίσκος παραμένει εντυπωσιακός.

Η Huawei δεν θα εκτοξεύσει τη Samsung φέτος

Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, η Huawei δεν θα μπορεί να πουλήσει περισσότερα smartphone από τη Samsung, τον σημερινό παγκόσμιο νούμερο 1, φέτος. Πέρυσι, ο κατασκευαστής της Νότιας Κορέας πούλησε πράγματι έως και 293,7 εκατομμύρια παρά την εμπορική αποτυχία του Galaxy S9, εκτιμά η Canalys.

Πριν από το διάταγμα του Τραμπ, η Huawei πίστευε ότι θα μπορούσε να προσπεράσει τη Samsung μέχρι το τέλος του 2020. “Πιστεύουμε τώρα ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο” είπε ο Σάο Γιανγκ, επικεφαλής στρατηγικής για τον όμιλο Huawei, τον περασμένο Ιούνιο. Τι πιστεύετε για την κατάσταση; Θα καταφέρει η Huawei να εκπλήξει τους αναλυτές; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.