Η Huawei έχει ήδη δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση για τους Χάρτες Google και το Gmail

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 48 λεπτά

Η Huawei ανακοινώνει ότι έχει ήδη αναπτύξει μια εναλλακτική λύση έναντι των εφαρμογών Google, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google ή του Gmail. Ο κινέζος κατασκευαστής λέει ακόμη ότι η ανάπτυξη εφαρμογών θα τερματιστεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους 2019.

Στερείται από μια άδεια Android και εφαρμογές Google, συμπεριλαμβανομένου του πολύτιμου Play Store, με εντολή του Donald Trump, η Huawei επιταχύνει την ανάπτυξη του Harmony OS, της εναλλακτικής της έναντι του Android. Αποφασισμένος να προσφέρει γρήγορα αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στις Υπηρεσίες Google για κινητές συσκευές, η ομάδα στράφηκε εκατό Κινέζοι και Ινδοί προγραμματιστές, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από τους Economic Times, γνωστά μέσα ενημέρωσης στην Ινδία.

«Η Huawei έρχεται σε επαφή με Κινέζους και Ινδούς προγραμματιστές, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν τόσο στην Ινδία όσο και σε περιοχές όπως η Ευρώπη. Σε κάθε χώρα, θα επικεντρωθούμε στην παράδοση των καλύτερων εφαρμογών 100-150 στους πελάτες μέσω του HMS (Σημείωση του συντάκτη: Huawei Mobile Services) ” λέει ο Charles Peng, CEO της Huawei και Honor στην Ινδία, σε συνέντευξη από τους Economic Times.

Διαβάστε επίσης: Το Harmony OS δεν είναι έτοιμο να αντικαταστήσει το Android σε smartphone, παραδέχεται η Huawei

Οι Υπηρεσίες Mobile για Huawei θα είναι έτοιμες σε λίγες μέρες

Κατά τη διάρκεια, Ο Charles Peng αποκάλυψε την πρόοδο του έργου. «Έχουμε το δικό μας HMS και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό κινητό οικοσύστημα. Οι περισσότερες από τις βασικές εφαρμογές όπως πλοήγηση, πληρωμές, παιχνίδια και ανταλλαγή μηνυμάτων θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. “ ανακοινώνει τον διευθυντή λίγες ημέρες πριν από την προθεσμία.

Σύμφωνα με το στέλεχος, η Huawei ολοκληρώνει επομένως την ανάπτυξη τουμια εναλλακτική λύση για τους Χάρτες Google, το Google Pay και το Gmail. Αυτή είναι μόνο μια λίστα παραδειγμάτων. Ο Charles Peng προτείνει ότι η εταιρεία έχει ήδη άλλες σημαντικές εναλλακτικές λύσεις έναντι των υπηρεσιών της Google.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες Mobile της Huawei προορίζονται να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες της Google σε smartphone Android με ιδιωτική άδεια και σε εκείνους που χρησιμοποιούν το Harmony OS, το οικιακό λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή. «Οι καταναλωτές δεν θα δουν τη διαφορά μεταξύ GMS και HMS. Εστιάζουμε στο πώς να συνεργαζόμαστε με προγραμματιστές για να προσφέρουμε μια καλή εμπειρία στους πελάτες. Είναι μια πρόκληση που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε » συνεχίζει ο Charles Peng.

Σύμφωνα με τον Πεν, 1 εκατομμύριο προγραμματιστές εργάζονται ήδη σε εφαρμογές για το Harmony OS. «Θα οικοδομήσουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο από άκρο σε άκρο με προγραμματιστές, περιεχόμενο και παρόχους υπηρεσιών. Θα τους προσφέρουμε αξία “ υπογραμμίζει το πλαίσιο.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτές οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για λήψη από το App Gallery, την εναλλακτική λύση στο Play Store που ανέπτυξε η Huawei. Προς το παρόν, αυτό το κατάστημα εφαρμογών είναι ακόμα άδειο. Για να επεκτείνει την πλατφόρμα της, η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Πηγή: The Economic Times