Η HTC σκοπεύει να ξαναρχίσει την premium αγορά smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η HTC σκοπεύει να επιστρέψει στην αγορά premium smartphone: ήταν η ουσία μιας ομιλίας του νέου CEO της εταιρείας Yves Maitre. Αυτό θέτει τις πρόσφατες αποτυχίες του κλάδου smartphone στις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης του κλάδου εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας. Και βασιστείτε στο 5G και την καινοτομία για να βρείτε έναν νέο ενάρετο κύκλο.

Yves Maitre νέο αφεντικό της HTC

Το έργο του Yves Maitre, που πέρασε πρόσφατα από την Orange στο κεφάλι του HTC τον Σεπτέμβριο, δεν θα είναι απλό: πώς να αντιστρέψετε την τάση, όταν η HTC βρίσκεται στο κόκκινο για αρκετά χρόνια; Ο νέος διευθύνων σύμβουλος μιας από τις κάποτε πιο καινοτόμες εταιρείες του κλάδου έδωσε κάποιες απαντήσεις στο τέλος μιας εκδήλωσης Αναστατώνω οργανώθηκε από τους συναδέλφους μας στο TechCrunch.

Η HTC δεν έχει πει την τελευταία λέξη για premium smartphone

Ξεκινά στη διεύθυνσή του εξηγώντας γιατί η HTC βρέθηκε να χάνει έδαφος: «Η HTC έχει σταματήσει να καινοτομεί σε υλικό smartphone. Και άνθρωποι όπως η Apple, η Samsung και πιο πρόσφατα η Huawei έχουν κάνει μια απίστευτη δουλειά επενδύοντας στο υλικό τους. Δεν έχουμε κάνει τόσο πολύ, γιατί έχουμε επενδύσει στην καινοτομία γύρω από την εικονική πραγματικότητα », εξηγεί ο Yves Maitre.

Σύμφωνα με τον Yves Maitre, το 5G είναι προς το παρόν το πρώτο εμπόδιο που περιορίζει την ανάπτυξη της εταιρείας, και ιδιαίτερα της εικονικής πραγματικότητας. Προσθέτει επίσης ότι η επιτυχία της HTC στα smartphone δεν εξαρτάται από τις αναδυόμενες αγορές. Πριν ξεκινήσει, το HTC θα είναι πλέον πιο ενεργό στο τμήμα των premium smartphone που προορίζονται “Χώρες με τα υψηλότερα ΑΕΠ”.

Καινοτομία, αλλά πώς; Η HTC σκοπεύει, σύμφωνα με τον ηγέτη, να παραδώσει “Το καλύτερο υλικό και η καλύτερη φωτογραφία” στο κινητό. Σε μια άλλη συνέντευξη που δόθηκε λίγες μέρες νωρίτερα στο Bloomberg (δείτε βίντεο στο τέλος του άρθρου), ο Yves Maitre επιβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες της HTC στην εικονική πραγματικότητα ήταν αργές για να αποδώσουν καρπούς:

«Είναι σαφές ότι η αγορά εικονικής πραγματικότητας δεν αναπτύσσεται με τον ρυθμό που περιμέναμε, αλλά συνεχίζουμε να επενδύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Το 5G έρχεται επίσης, και είμαστε πολύ καλοί σε αυτό, έχουμε παραδώσει τους κόμβους 5G σε δέκα χειριστές σε όλο τον κόσμο και είναι ένας τομέας που αρχίζει να αναπτύσσεται », είχε εκτιμήσει.

Διαβάστε επίσης: Android Turns 11 – Θυμάστε το HTC Dream;

Και ο Yves Maitre να παραδεχτεί, ενώ παραμένει μαχητικός: “Είναι αλήθεια ότι όταν μια εταιρεία επενδύει στο μέλλον με την έρευνα και την ανάπτυξή της υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, και είμαστε στο κάτω μέρος, αλλά θα ανεβούμε στο επόμενο βουνό”. Πιστεύετε ότι η HTC μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο σε μια ολοένα και πιο κορεσμένη αγορά; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: TechCrunch