Η Hadopi κατηγορεί το Facebook, το Twitter και το YouTube ότι χρησιμοποιούνται για πειρατεία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Hadopi μόλις δημοσίευσε μια έκθεση που επισημαίνει το ρόλο των YouTube, Facebook, Twitter και Reddit στην αυξανόμενη κλίμακα της πειρατείας. Σύμφωνα με την αρχή, το 16% των Γάλλων πειρατών χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα για πρόσβαση σε ταινίες, σειρές ή ακόμη και αθλητικό περιεχόμενο παράνομα.

hadopi

ο Χαδόπη θεωρεί τα κοινωνικά δίκτυα στόχο για την καταπολέμηση της παράνομης ροής και λήψης. Ο τρόπος με τον οποίο οι χάκερ το χρησιμοποιούν διαφέρει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Facebook, Youtube και σε μικρότερο βαθμό Κελάδημα μερικές φορές φιλοξενεί απευθείας βίντεο ή πιο συχνά για να μοιράζεστε συνδέσμους που οδηγούν σε πειρατικούς ιστότοπους.

Σύμφωνα με την Hadopi, το Facebook, το Twitter και το YouTube συμβάλλουν στην πειρατεία

Ωστόσο, αυτές οι πλατφόρμες διαθέτουν εργαλεία για τον εντοπισμό και την αποτροπή αυτού του είδους πρακτικών. Το Facebook, για παράδειγμα, αποφάσισε να αποκλείσει τους συνδέσμους του Pirate Bay που προσπαθούν να μοιραστούν οι χρήστες σε δημόσια ή ιδιωτικά μηνύματα. Σύμφωνα με την Hadopi, η οποία σύντομα θα συγχωνευθεί με την CSA, τα κοινωνικά δίκτυα παραμένουν παρά τα πάντα ένα από τα βασικά portal για πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο. Το 16% των Γάλλων χρηστών του Διαδικτύου τους χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε ταινίες, σειρές ή ζωντανές αθλητικές εκπομπές τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η κατανάλωση παράνομου περιεχομένου σε κοινωνικά δίκτυα μπορεί να έχει δύο μορφές: πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο απευθείας στη διεπαφή δικτύου (για το 8% των χρηστών του Διαδικτύου που έχουν παράνομες πρακτικές τουλάχιστον μηνιαία σε κοινωνικά δίκτυα) ή ανακατεύθυνση από σύνδεσμοι για παράνομο περιεχόμενο που φιλοξενείται σε άλλους ιστότοπους (12%) “, μπορούμε να διαβάσουμε στην έκθεση. Από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, οι πρακτικές δεν είναι οι ίδιες. Η παράνομη μετάδοση ζωντανών αθλητικών περιεχομένων καταναλώνεται περισσότερο από συνδέσμους που μοιράζονται στο Facebook, το Twitter και το Reddit. Όσον αφορά τις ταινίες και τις σειρές, τις βρίσκουμε συχνά απευθείας στο YouTube ή στο Facebook.

Διαβάστε επίσης : Λήψη-Ζώνη: γιατί το Chrome αποκλείει την πρόσβαση στον ιστότοπο των πειρατών

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται από πλατφόρμες χάκερ για να αυξήσουν τη φήμη και τη δημοτικότητά τους μέσω επίσημων λογαριασμών και σελίδων. Δεν είναι ασυνήθιστο να ανακοινώνουν την τελευταία διαθεσιμότητα στον ιστότοπό τους, τεχνικά προβλήματα ή ακόμη και τις νέες διευθύνσεις τους όταν ο ιστότοπος είναι αποκλεισμένος.

Πηγή: Hadopi