Η Hadopi θα συγχωνευθεί με το CSA

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Hadopi και η CSA θα συγχωνευτούν με ένα νέο όνομα. Ο υπουργός Πολιτισμού Frank Riester μόλις ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019. Η συγχώνευση θα πρέπει να καταγραφεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου, και η ίδια η οντότητα θα έρθει η ίδια κοντά στο Arcep.

Phonandroid

Ο Υπουργός Πολιτισμού Frank Riester πρόκειται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρύθμισης των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Και μαζί του, ένας αληθινός Αρλσιανός βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει πραγματικότητα: το Χαδόπι θα συγχωνευτεί με το CSA. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα οντότητα που θα επωφεληθεί από εκτεταμένες εξουσίες: “Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια νέα αρχή βάσει αυτής της συγχώνευσης που θα ρυθμίζει τόσο τις οπτικοακουστικές όσο και τις ψηφιακές επικοινωνίες”, εξηγεί ο Frank Riester που αναφέρεται από το Challenges.

Η Hadopi και η CSA θα συγχωνευτούν σε μια νέα οντότητα

Αυτό το νέο gendarme – το όνομα του οποίου δεν γνωρίζουμε ακόμη – θα έχει περισσότερη δύναμη έναντι των ψηφιακών συσκευών αναπαραγωγής. Και πρέπει ιδίως να καταστήσει δυνατή την καταπολέμηση “Κατά της διάδοσης ψεύτικων ειδήσεων, διαδικτυακού μίσους ή ακόμη και σε θέματα δημιουργίας”, εξηγεί η εφημερίδα. Η Arcep, από την πλευρά της, παραμένει αποκλεισμένη από τη συγχώνευση, αλλά οι δύο οντότητες θα κάνουν το ίδιο συγχώνευση. Πρόκειται ιδιαίτερα για ζήτημα διασταυρούμενων ραντεβού μεταξύ των δύο δομών.

Διαβάστε επίσης: Η Hadopi είναι 10 ετών – ποιο είναι το αρχείο της αρχής κατά της πειρατείας;

Εκτός από αυτήν τη συγχώνευση, η μεταρρύθμιση σκοπεύει επίσης να χαλαρώσει τα αντίθετα ρυθμιστικά κανάλια των τηλεοπτικών καναλιών για να τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν τις πλατφόρμες ροής. Το έργο θα επιτρέπει επίσης τμηματική διαφήμιση, όπως η μετάδοση διαφημίσεων βάσει τοποθεσίας στην τηλεόραση – παρέχοντας παράλληλα ένα πλαίσιο. Και θα επιτρέψει στα κανάλια να μεταδίδουν τώρα ταινίες όταν το θέλουν – ενώ η πρακτική πλαισιώθηκε για την προστασία των κινηματογράφων.

Πηγή: Προκλήσεις