Η Google συμφωνεί να πληρώσει στη Γαλλία ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αποφυγή αγωγών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google συμφωνεί να πληρώσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ στις γαλλικές φορολογικές αρχές προκειμένου να κλείσει τη δίωξη για φοροδιαφυγή. Η εταιρεία Mountain View θα πρέπει πρώτα να καταβάλει πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ευρώ στα γαλλικά δικαστήρια. Σε ένα δεύτερο βήμα, ο γίγαντας της έρευνας δεσμεύτηκε να πληρώσει επιπλέον 465 εκατομμύρια ευρώ για να θάψει μια έρευνα που ξεκίνησε το 2015.

Αυτή την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, Η Google συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο συμφωνίας με την Εθνική Εισαγγελία (PNF), αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Figaro. Πληρώνοντας αυτό το ποσό, η εταιρεία τερματίζει τη δίωξη για «επιβαρυντική φορολογική απάτη» που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Χάρη σε αυτήν τη συναλλαγή, η Google αποφεύγει έτσι να περάσει από την πιθανώς πιο ακριβή περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: Η Google πληρώνει περισσότερα πρόστιμα στην ΕΕ από τους φόρους στον κόσμο

Η Google θα πληρώσει έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ στις γαλλικές φορολογικές αρχές

Επιπλέον, η Google θα πληρώσει 465 εκατομμύρια ευρώ στις γαλλικές φορολογικές αρχές προκειμένου να επιλύσει τη διαφωνία της με τις γαλλικές φορολογικές αρχές. Η Γαλλία επέκρινε κυρίως την Google για εξάσκηση βελτιστοποίηση φόρου. Προκειμένου να πληρώσει λιγότερους φόρους στη Γαλλία, η αμερικανική εταιρεία μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της γαλλικής θυγατρικής της στην ιρλανδική έδρα της. Στη συνέχεια, η Google μεταφέρει τα χρήματα στις Βερμούδες, όπου ο εταιρικός φόρος είναι μηδέν. Χάρη σε αυτήν τη μέθοδο και τις παραλλαγές της, η Google πλήρωσε μόνο 17 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στη Γαλλία το 2018, που ισοδυναμεί με μια μεγάλη ΜΜΕ.

“Έχουμε σταματήσει τους φόρους και τις συναφείς διαφορές που είχαμε στη Γαλλία για πολλά χρόνια” Η Google ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου που μεταδόθηκε από το AFP. “Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι μια συντονισμένη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρέχει ένα σαφές πλαίσιο για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο” προσθέτει την πολυεθνική.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Υπουργός Δράσης και Δημοσίων Λογαριασμών, Gérald Darmanin, το διασφαλίζει αυτό«Καμία εταιρεία δεν ξεφεύγει από τον κανόνα». «Αυτά τα χρήματα, πιστεύουμε ότι τα χρωστάμε, έτσι δεν πέφτει από τον ουρανό. μεγάλοδιαφωνεί ότι μόλις διευθετήσαμε θα δημιουργήσει αναμφίβολα ένα προηγούμενο και θα ρίξει φως στο μέλλον για όλους ξεπεράσει τον πολιτικό.

Πηγή: Le Figaro