Η Google προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όσους χάραξαν με επιτυχία τα Pixel 4, Pixel 3 και Pixel 3a

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 ώρες και 05 λεπτά

Η Google προσφέρει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον καταφέρει να χαράξει τα πιο πρόσφατα smartphone της, δηλαδή τα Pixel 4, Pixel 3 και Pixel 3a. Ο καθαρός γίγαντας προκαλεί πράγματι τους χάκερ σε όλο τον κόσμο να επιτεθούν στο τσιπ ασφαλείας Titan M που είναι ενσωματωμένο στα πιο πρόσφατα τηλέφωνά του.

Στις 21 Νοεμβρίου 2019, η Google ενημέρωσε τη λίστα των ανταμοιβών που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Bug Bounty για Android. Η εταιρεία Mountain View προσφέρει τώρα έως και 1,5 εκατομμύρια δολάρια στον χάκερ που κατάφερε παράκαμψη ασφαλείας του Titan M chip και για να βρείτε νέα ελαττώματα στις εκδόσεις Προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android στα Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a και Pixel 3a XL.

“Το επίπεδο ανταμοιβής βασίζεται στη σοβαρότητα του ελαττώματος που ανακαλύφθηκε” Η Google εξηγεί αναπάντεχα στον ιστότοπό της. Η εταιρεία υπόσχεται επιπλέον μπόνους αν τα σφάλματα που εντοπίστηκαν στην πραγματικότητα επιτρέπουν την κλοπή δεδομένων smartphone, ξεκλείδωμα του τηλεφώνου χωρίς κωδικό ή εκτέλεση κακόβουλων εντολών χωρίς τη γνώση των χρηστών.

Κατά τη διαδικασία αυτή, η Google αύξησε επίσης το ποσό των ανταμοιβών που απονεμήθηκαν για την ανακάλυψη ελαττωμάτων στον πυρήνα, τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος Android. Τα ασφάλιστρα που αναφέρονται κυμαίνονται από 500.000 έως 100.000 $. Μέχρι στιγμής, τα ασφάλιστρα που υποσχέθηκε η Google δεν ξεπέρασαν τα 200.000 $.

Διαβάστε επίσης: Η Apple προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όσους χάσουν το iPhone με επιτυχία

Η Google δοκιμάζει το τσιπ Titan M

Ως υπενθύμιση, το τσιπ Titan M χρησιμοποιείται για την προστασία δεδομένων που αποθηκεύονται τοπικά και για την προστασία της οθόνης κλειδώματος. Το στοιχείο προστατεύει επίσης τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας. Χάρη σε αυτό το τσιπ, η Google διασφαλίζει ότι τα smartphone της είναι τα πιο ασφαλή στην αγορά. Το στοιχείο έχει ενσωματωθεί σε smartphone Google από το Pixel 3 στο τέλος του 2018.