Η Google προσφέρει να “αγοράσει” το πρόσωπό σας για $ 5, δωροκάρτα Amazon και Starbucks

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στον αγώνα για βελτίωση της αναγνώρισης προσώπου, ορισμένες μάρκες είναι έτοιμες για οτιδήποτε. Η Google δημιούργησε ένα πρωτότυπο σύστημα με τα λιγότερα: οι υπάλληλοι σταματούν τους ανθρώπους στο δρόμο και προσφέρουν να «αγοράσουν» τα πρόσωπά τους για $ 5, με μια δωροκάρτα Amazon ή Starbucks.

“Γεια σας, δουλεύω για την Google και συλλέγουμε δεδομένα για να βελτιώσουμε την επόμενη γενιά ξεκλειδώματος τηλεφώνων με αναγνώριση προσώπου.” Έτσι οι υπάλληλοι της Google προσεγγίζουν τους περαστικούς στους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες για να βελτιώσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, λέει ο Zdnet. Αυτή η ιστορία μπορεί να ακούγεται σουρεαλιστική, αλλά είναι πολύ αλήθεια.

Μετά από αυτήν την πρώτη προσέγγιση, οι μηχανικοί της Google έβαλαν ένα smartphone στα χέρια κάθε ατόμου. Τότε τους ζητούν να το μετακινήσουν και αιχμαλωτίστε το πρόσωπό τους από όλες τις γωνίες.

Τα πάντα σε 5 μπάλες ή επανασυσκευάζω

Ενώ πολλοί χρήστες του Διαδικτύου προσβάλλονται από τη χρήση προσωπικών δεδομένων από τους τεχνολογικούς γίγαντες, άλλοι δεν φαίνονται ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτό το πρόβλημα. Πράγματι, για να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που δέχτηκαν να παίξουν το παιχνίδι, Η Google τους προσφέρει 5 $… σε δωροκάρτες Amazon ή Starbucks. Εάν αυτή η σκηνή που είπε ο Zdnet λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, ανησυχούν άλλες πόλεις, διασφαλίζει τα μέσα ενημέρωσης:

Ρώτησα αν υπήρχε μόνο μία ομάδα που συλλέγει τα δεδομένα, γιατί θα χρειαζόταν ένα τρελό ποσό για να κάνει αυτό που θέλουν να κάνουν […] Αυτός (ο μηχανικός) εξήγησε ότι είχαν ομάδες σε πολλές πόλεις που κάνουν το ίδιο.

Η ιστορία αποδεικνύεται ακόμη πιο εκπληκτική αφού δεν ξέρουμε για ποια δεδομένα θα συλλεχθούν. Η Google προωθεί βελτιωμένη αναγνώριση προσώπου, αλλά για τι; Συλλέγονται τα δεδομένα για τη βελτίωση του ξεκλειδώματος smartphone; Πωλούνται στη συνέχεια σε εταιρείες τρίτων;

Πηγή: Zdnet